«Όσο και αν κάποιοι θέλουν να απαξιώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το ΕΣΥ αλλάζει, γίνεται καλύτερο και θα συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες Υγείας που αξίζουν οι συμπολίτες μας».
Το παραπάνω δήλωσε μόλις χθες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας το εφάπαξ «τυράκι» προς τους νέους γιατρούς, μήπως και καλυφθούν ορισμένα από τα τεράστια κενά προσωπικού που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία.
Μπορεί, λοιπόν, ο υπουργός να θριαμβολογεί για όσα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η αλήθεια όμως είναι ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που απαξιώνει καθημερινά το σύστημα Υγείας. Την ίδια στιγμή, η πλειονότητα των γιατρών αναγκάζονται να υπερβούν εαυτόν καθημερινά, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το περιστατικό που συνέβη σήμερα στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης (ΓΝΑΝ). Όπως ανάρτησε στο Facebook ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου, σήμερα χρειάστηκε να γίνει έκτακτη χειρουργική επέμβαση σε ασθενή που νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του ΓΝΑΝ και αντιμετώπιζε σοβαρή σηπτική κατάσταση.
Ωστόσο, δεν εφημέρευε αναισθησιολόγος και κλήθηκε η διευθύντρια και μοναδική μόνιμη αναισθησιολόγος του νοσοκομείου που δεν εφημέρευε και βρισκόταν στην περιοχή της Βιάννου. Αντιμετωπίζοντας αντίξοες καιρικές συνθήκες και κινδύνους στη διαδρομή, η αναισθησιολόγος προσήλθε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και έδωσε αναισθησία για να γίνει το χειρουργείο.
Σύμφωνα πάντα με τον Σύλλογο Εργαζομένων, η επέμβαση έγινε από τον εφημερεύοντα χειρουργό του νοσοκομείου και από το διευθυντή της χειρουργικής κλινικής που επίσης δεν εφημέρευε και προσήλθε για το περιστατικό, διήρκησε τρεις ώρες και ο ασθενής εξήλθε από το χειρουργείο και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπειας του ΓΝΑΝ.
Καταγράφοντας ξεκάθαρα την κατάσταση που επικρατεί, ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής: «Σήμερα στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν εφημερεύει αναισθησιολόγος αλλά εφημερεύει γεν. χειρουργός, στο νοσοκομείο Σητείας εφημερεύει αναισθησιολόγος χωρίς να εφημερεύει γεν. χειρουργός, ενώ στο νοσοκομείο Ιεράπετρας δεν εφημερεύει ούτε αναισθησιολόγος ούτε γεν. Χειρουργός. Ακόμη σήμερα για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα δεν εφημερεύει ακτινολόγος σε κανένα νοσοκομείο του νομού Λασιθίου».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας