Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.9° 13.8°
0 BF
82%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.3° 13.6°
2 BF
84%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 15.0°
2 BF
73%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.5° 12.5°
1 BF
86%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
82%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
1 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.1° 15.1°
1 BF
88%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.7° 13.8°
1 BF
99%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.5° 14.9°
2 BF
70%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 15.0°
2 BF
80%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
1 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
53%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
89%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.2° 15.1°
0 BF
78%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 16.8°
3 BF
84%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
13.8° 11.8°
0 BF
87%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
2 BF
83%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
2 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ | EUROKINISSI/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Βιάστηκαν να ακυρώσουν την απόφαση Σκουρλέτη

Με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, ότι η Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου ακύρωσε κατά πλειοψηφία την την επίμαχη απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, που έβαζε «λουκέτο» στα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση και υπογραμμίζει ότι δεν του έχει γνωστοποιηθεί καμία τέτοια απόφαση.

Αντιθέτως, όπως υποστηρίζει το υπουργείο, στην ιστοσελίδα του ΣτΕ αναρτήθηκε χθες ανακοίνωση για το θέμα, σύμφωνα με την οποία «δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις. Η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί».

Και καταλήγει ότι σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και αναμένει την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Για το ίδιο θέμα η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη κατήγγειλε («Πρακτορείο 104,9 FM») ότι διεθνή μέσα ενημέρωσης «παίζουν παιχνίδια» σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.

«Ο ίδιος ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας χθες το βράδυ διέψευσε ότι υπάρχει απόφαση που να αφορά τις Σκουριές. Δεν ξέρω τι παιχνίδια παίζονται και προκαταβάλλονται αποφάσεις του ΣτΕ από διάφορα μέσα και μάλιστα από διεθνή πρακτορεία. Την είδηση αυτή τη διέρρευσε το Reuters», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής είναι σε ισχύ η προσωρινή απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ, η οποία ακυρώνει την εντολή του υπουργού κ. Σκουρλέτη για παύση εργασιών και υπογράμμισε ότι η τελική απόφαση πρέπει να εκδοθεί άμεσα.

«Πρέπει να εκδοθεί όσο γίνεται νωρίτερα διότι καταστρέφεται ένας τόπος με μια προσωρινή απόφαση του Τμήματος Αναστολών. Και είναι πολύ μεγάλη η καταστροφή και αυτό το αποδεικνύουν τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος», υπογράμμισε η βουλευτής.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι τα τελευταία χρόνια ασκείται στις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και στη σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ, μια πίεση από τις πρεσβείες του Καναδά και των ΗΠΑ στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες εξόρυξης και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Όπως είπε, οι Σκουριές αποτέλεσαν για τον ΣΥΡΙΖΑ συμβολικό και εμβληματικό χαρακτήρα για το τι είδους επενδύσεις πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα που -όπως είπε– θα πρέπει να σέβονται το περιβάλλον, τις διεθνείς νομοθεσίες και τις τοπικές κοινωνίες.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Βιάστηκαν να ακυρώσουν την απόφαση Σκουρλέτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας