Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook γνωστοποιεί πως οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ αφού σχημάτισαν το σύνθημα «δεν έχω οξυγόνο», για να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενόψει των διαδηλώσεων της 28ης Φεβρουαρίου, κλήθηκαν σε απολογία από τη διοίκησή τους, αποτυπώνοντας ακόμη ένα περιστατικό τρομοκράτησης των πολιτών από την κυβέρνηση στο πλαίσιο καταστολής και αποσιώπησης της οργής τους για την κυβερνητική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.
«Οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ έκαναν μία συμβολική δράση για να στείλουν μήνυμα για την απεργιακή κινητοποίηση για το έγκλημα των Τεμπών στις 28 του μήνα. Η απάντηση της γαλάζιας διοίκησης, στην λογική Άδωνι, ήταν να καλέσει τους εργαζομένους σε απολογία. Κάνουν τα πάντα για να φοβήσουν τον κόσμο. Την Παρασκευή η απάντηση θα είναι ο δρόμος. Ο φόβος έχει αλλάξει μεριά!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Ηλιόπουλος.
Ο Νάσος Ηλιόπουλος μαζί με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση, επισκέφθηκαν σήμερα (25/2) τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Τανάγρα.
Στην συνάντηση με την Διοίκηση της ΕΑΒ, ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς έθεσε το καίριο ζήτημα της επιβίωσης της ίδιας της βιομηχανίας, της ανάγκης για άμεση επίλυση του κρίσιμου ζητήματος που έχει ανακύψει με το Υπουργείο Οικονομικών και οδηγεί σε νέες μισθολογικές μειώσεις και ανάκτηση μισθολογικών παροχών καθώς και της ενίσχυσης της ΕΑΒ για να αποκτήσει τον ρόλο που της αναλογεί στην αμυντική βιομηχανία της χώρας.
Ο Αλέξης Χαρίτσης δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους της ΕΑΒ ότι η Νέα Αριστερά θα καταθέσει άμεσα σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να γίνουν όλα τα απαραίτητα για τη στήριξη των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, για τη στήριξη και την ανάπτυξη της ΕΑΒ ως δημόσιας επιχείρησης και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Παράλληλα κάλεσε την διοίκηση να πάρει πίσω όλες τις απαράδεκτες κλήσεις σε απολογία των εργαζομένων για τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις τους σχετικά με το αίτημα για δικαιοσύνη στο έγκλημα των Τεμπών.
Απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους, ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς τόνισε: «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον αγώνα σας. Να διεκδικήσουμε μαζί σας το αυτονόητο:Το δικαίωμα στη δουλειά. Το δικαίωμα να υπάρχει βιομηχανία στη χώρα μας.Το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται και να ζουν με αξιοπρέπεια».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας