Επείγον αίτημα στέλνει η Μαρία Καρυστιανού στον Νικήτα Κακλαμάνη, η οποία με δύο επιστολές ζητά να ακυρωθεί η σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, που συνιστά «επισφράγιση της συγκάλυψης από 160 βουλευτές, αφού για πρώτη φορά υποψήφιος ΠΤΔ δεν τυγχάνει ευρείας αποδοχής, ως επιβάλλεται και είθισται, αλλά ψηφίστηκε από τους βουλευτές της Κυβέρνησης».
Στην επιστολή της η Μαρία Καρυστιανού αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «με μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώνω ότι ετοιμάζεται η τελευταία ψηφοφορία για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς να έχετε ανταποκριθεί στο αίτημα μας να απαντήσετε, αλλά και να να διαβιβάσετε από 05.02 στους Βουλευτές το αίτημα με τα τρία καυτά ερωτήματα, που έθεσε ο Σύλλογος και οι συγγενείς, αλλά και όλος ο ελληνικός λαός, σχετικά με τις δικογραφίες για το θέμα των Τεμπών».
Παράλληλα, θέτει ένα καίριο ερώτημα προς τον Νικήτα Κακλαμάνη, λέγοντας πως «δεν θα πρέπει οι Βουλευτές να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τις πράξεις και παραλείψεις πάνω στο έγκλημα των Τεμπών, του υποψήφιου για τη θέση του ΠτΔ, κ. Τασουλα πριν την ψηφοφορία; Δεν θα πρέπει να ελεγχθεί αν υπάρχει αδίκημα πίσω από αυτές τις πράξεις και παραλείψεις;».
Η Μαρία Καρυστιανού στην πρώτη επιστολή της και απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Βουλής αναφέρει χαρακτηριστικά: «με δική σας ευθύνη συνεχίζεται η απαξίωση απέναντι στους πολίτες και δη συγγενείς που έχασαν τα παιδιά τους σε ένα Κρατικό έγκλημα αγνοώντας επιδεικτικά τα σχετικά αιτήματα που σας αποστέλλονται και που εκφράζουν πλήρως την αγωνία μας για την αποκάλυψη της αλήθειας και δικαίωση των ανθρώπων μας, όπως θα έπρεπε ένα ευνομούμενο κράτος να είναι το δικό σας πρώτο ζητούμενο».
Στη δεύτερη επιστολή της η Μαρία Καρυστιανού ζητά από τον Νικήτα Κακλαμάνη πριν από την ψηφοφορία για την ανάδειξη ΠτΔ «να αναγνωστεί και να καταχωρηθεί στα πρακτικά και το από 05.02.2025 αίτημα μας και η σημερινή όχληση προς το πρόσωπο σας για ανταπόκριση στα καθήκοντα σας».
Η πρώτη επιστολή της Μαρίας Καρυστιανού
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Με μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώνω ότι ετοιμάζεται η τελευταία ψηφοφορία για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς να έχετε ανταποκριθεί στο αίτημα μας να απαντήσετε, αλλά και να να διαβιβάσετε από 05.02 στους Βουλευτές το αίτημα με τα τρία καυτά ερωτήματα, που έθεσε ο Σύλλογος και οι συγγενείς, αλλά και όλος ο ελληνικός λαός, σχετικά με τις δικογραφίες για το θέμα των Τεμπών.
Δεν θα πρέπει οι Βουλευτές να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τις πράξεις και παραλείψεις πάνω στο έγκλημα των Τεμπών, του υποψήφιου για τη θέση του ΠτΔ, κ. Τασουλα πριν την ψηφοφορία;
Δεν θα πρέπει να ελεγχθεί αν υπάρχει αδίκημα πίσω από αυτές τις πράξεις και παραλείψεις;
Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό, με δική σας ευθύνη συνεχίζεται η απαξίωση απέναντι στους πολίτες και δη συγγενείς που έχασαν τα παιδιά τους σε ένα Κρατικό έγκλημα αγνοώντας επιδεικτικά τα σχετικά αιτήματα που σας αποστέλλονται και που εκφράζουν πλήρως την αγωνία μας για την αποκάλυψη της αλήθειας και δικαίωση των ανθρώπων μας, όπως θα έπρεπε ένα ευνομούμενο κράτος να είναι το δικό σας πρώτο ζητούμενο.
Με τιμή
Μαρία Καρυστιανού
Πρόεδρος Συλλόγου «Τέμπη 28/2/2023»
Η δεύτερη επιστολή της Μαρίας Καρυστιανού
Αξιότιμε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια των κατωτέρω, ζητάμε την μη πραγματοποίηση της σημερινής ψηφοφορίας, η οποία συνιστά επισφράγιση της συγκάλυψης από 160 βουλευτές, αφού για πρώτη φορά υποψήφιος ΠΤΔ δεν τυγχάνει ευρείας αποδοχής, ως επιβάλλεται και είθισται, αλλά ψηφίστηκε από τους βουλευτές της Κυβέρνησης.
Παρακαλώ προ της ψηφοφορίας να αναγνωστεί και να καταχωρηθεί στα πρακτικά και το από 05.02.2025 αίτημα μας και η σημερινή όχληση προς το πρόσωπο σας για ανταπόκριση στα καθήκοντα σας.
Με τιμή
Μαρία Καρυστιανού
Απάντηση Κακλαμάνη: Σαφής ο κανονισμός της Βουλής
Η απάντηση του προέδρου της Βουλής ήρθε μέσω των συνεργατών του, οι οποίοι ανέφεραν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι το αίτημα της Μαρίας Καρυστιανού εκ μέρους του Συλλόγου «Τέμπη 2023» για αναβολή της διαδικασίας δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. Αυτό γιατί ο Κανονισμός της Βουλής είναι σαφής και προ της ψηφοφορίας δεν επιτρέπει καμία συζήτηση ή λήψη απόφασης επί της διαδικασίας.
Όσον αφορά στη δεύτερη επιστολή και στο αίτημα που κατέθεσε στις 5 Φεβρουαρίου η Μαρία Καρυστιανού, οι συνεργάτες του Νικήτα Κακλαμάνη ανέφεραν πως γνωστοποιήθηκε, αμέσως μετά τη διαβίβασή του στη Βουλή, στους βουλευτές των κομμάτων, δια των εκπροσώπων τους που συμμετέχουν στη διάσκεψη των προέδρων, από τον πρόεδρο της Βουλής.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας