Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
20.4° 18.4°
1 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
21.3° 18.6°
3 BF
67%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
18°C
21.0° 17.7°
2 BF
76%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.8° 19.8°
1 BF
71%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
13.4° 13.4°
2 BF
62%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.3° 20.3°
1 BF
68%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
20.2° 19.4°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
58%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
3 BF
60%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
72%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.6° 20.6°
2 BF
61%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.4°
3 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.3° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
53%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.7° 20.7°
3 BF
68%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
61%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΔΕΗ
Χωρίς ρεύμα για τρία 24ωρα εκατοντάδες κάτοικοι στη Θεσσαλονίκη. | (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Χωρίς ρεύμα για τρία 24ωρα εκατοντάδες νοικοκυριά στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Στο Πανόραμα, στην Πυλαία, στο Ασβεστοχώρι, στην Εξοχή και στο Φίλυρο οι κάτοικοι δεν έχουν ρεύμα για τρία συνεχόμενα 24ωρα.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ζητώντας να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες κατά των αρμοδίων του ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή τα συνεχιζόμενα προβλήματα ηλεκτροδότησης που, όπως καταγγέλλει, αντιμετωπίζουν εκατοντάδες νοικοκυριά του Δήμου για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Bora».

Με την μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά παντός υπευθύνου στον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ ο δήμαρχος ενημέρωσε σχετικά και την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες μέρες, μεταξύ άλλων, άφησε πίσω της 2 νεκρούς στην Λήμνο, έναν νεκρό στη Χαλκιδική από υποθερμία και μεγάλες υλικές καταστροφές στη Ρόδο.

«Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία και τους εθελοντές στάθηκαν όρθιοι. Παραφωνία ήταν ο ΔΕΔΔΗΕ που πραγματικά βρέθηκε τελείως απροετοίμαστος και με πάρα πολλά προβλήματα», κατήγγειλε ο κ. Καϊτεζίδης. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο παραμένουν χωρίς ρεύμα εκατοντάδες νοικοκυριά στο Πανόραμα, στην Πυλαία, στο Ασβεστοχώρι, στην Εξοχή και στο Φίλυρο, ενώ τα σχολεία δεν λειτουργούν παρότι είναι «πανέτοιμα και έχουν επιθεωρηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου».

«Όλα αυτά είναι θέματα του ΔΕΔΔΗΕ. Πραγματικά πρέπει να δώσουν εξηγήσεις αυτοί οι άνθρωποι. Βρέθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Τους κατηγορώ ευθέως και εγώ και όλο το Δημοτικό μας Συμβούλιο», επισήμανε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο ίδιος εγκαλεί τον ΔΕΔΔΗΕ –μεταξύ άλλων- ότι ενόψει της κακοκαιρίας «δεν είχε επιθεωρήσει τα δίκτυά του, με αποτέλεσμα πολλά κλαδιά να βρίσκονται μπλεγμένα με σύρματα του δικτύου και να υπάρχουν βλάβες και διακοπές», όπως επίσης ότι «δεν είχε οργανώσει συνεργεία επαρκή ώστε να μπορούν, στη διάρκεια που εξελίχθηκε το φαινόμενο, να παρεμβαίνει για να αποκαθιστά τις βλάβες».

«Ψάχναμε να βρούμε συνεργεία και συνεργεία δεν βρίσκαμε», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι αυτοί, με την αποδεδειγμένη ανεπάρκειά τους, άφησαν στο σκοτάδι και στην παγωνιά -και στην κυριολεξία αλλά και μεταφορικά στο σκοτάδι της ενημέρωσης, τους ανθρώπους αυτούς, και πραγματικά πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Χωρίς ρεύμα για τρία 24ωρα εκατοντάδες νοικοκυριά στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας