Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
20°C
20.9° 18.4°
1 BF
71%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.6° 19.3°
2 BF
61%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
19°C
22.0° 19.4°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.2° 20.2°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
59%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
1 BF
67%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
21.4° 18.8°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 18.2°
2 BF
61%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
61%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.3° 19.9°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
2 BF
57%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 18.9°
1 BF
59%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.5° 20.5°
2 BF
46%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
64%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
64%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
agioi anargyroi-ktirio ptosi
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Σοβαρός κίνδυνος από τα κτίρια-ερείπια

Σοβαρά τραυματίστηκε 14χρονη μαθήτρια που βρισκόταν σε στάση λεωφορείου στους Αγίους Αναργύρους, όταν έπεσε στο κεφάλι της σοβάς από μπαλκόνι 2ου ορόφου ενός κτιρίου. Η 14χρονη μεταφέρθηκε στο Παίδων Αγία Σοφία με εγκεφαλική κάκωση και αιμορραγία και το απόγευμα χειρουργήθηκε, με την κατάστασή της να μην εμπνέει ανησυχία. Για άλλη μία φορά αποφεύχθηκαν από τύχη τα ακόμα χειρότερα, καθώς η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου είναι ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της περιοχής και στη συγκεκριμένη στάση λεωφορείου περιμένουν εκατοντάδες πολίτες καθημερινά.

Στο σημείο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Δημήτρης Βαβλαδέλης, που τόνισε ότι άμεσα ασφαλίστηκε ο χώρος. Οσον αφορά τις αρμοδιότητες, πρόκειται για ιδιωτική περιουσία και ο δήμος με την πολεοδομία δεν μπορούν να παρέμβουν εάν δεν υπάρξει κάποια καταγγελία.

Πάντως αρκετά κτίρια σε ένα αρκετά κεντρικό σημείο των Αγίων Αναργύρων βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, παρουσιάζοντας «σπασμένους» σοβάδες και ρωγμές και θέτοντας ένα ζήτημα δημόσιας ασφάλειας. Το φαινόμενο συναντάται σε αρκετούς ελληνικούς δρόμους με εγκαταλειμμένα ή διατηρητέα κτίρια και η παρέμβαση των δήμων ή άλλων αρμόδιων φορέων δεν είναι απλή υπόθεση. Το δε ιδιαίτερο κεφάλαιο των δημόσιων εγκαταλειμμένων κτιρίων έχει τροφοδοτήσει συχνά την ειδησεογραφία με ατυχήματα.

Τα ασυντήρητα κτίρια αποτελούν πρόβλημα σε όλες τις ελληνικές πόλεις με κατασκευές πολυκατοικιών περασμένων δεκαετιών να παραμένουν πλημμελώς συντηρημένες λόγω κόστους αλλά και ασυμφωνίας μεταξύ των αρκετών συχνά ιδιοκτητών. Μάλιστα εκφράζονται φόβοι από μηχανικούς για πολλά παρόμοια φαινόμενα που μπορεί να προκληθούν ακόμα και από μια μικρής έντασης σεισμική δόνηση.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σοβαρός κίνδυνος από τα κτίρια-ερείπια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας