Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία Αντίστασης στην Ελλάδα, το μνημείο της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς, βεβηλώθηκε με φασιστικά συνθήματα, καθώς όπου άγνωστοι έγραψαν συνθήματα για το Γράμμο και το Βίτσι και σχημάτισαν τον κέλτικο σταυρό.
«Τις πράξεις βεβήλωσης με ακροδεξιά συνθήματα» καταδίκασε και κατήγγειλε ο δήμαρχος Νίκαιας - Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης. Η δημοτική αρχή προχώρησε σε μήνυση κατ' αγνώστων, ενώ από το πρωί του Σαββάτου συνεργεία του δήμου καθαρίζουν τον ιερό χώρο.
«Η Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς είναι ένα σύμβολο θυσίας και αγώνα για την ελευθερία και η βεβήλωσή της με ακροδεξιά συνθήματα είναι μια απαράδεκτη και άκρως καταδικαστέα ενέργεια. Αυτή η πράξη αποτελεί προσβολή για την ιστορική μνήμη και για την πόλη μας. Οι ήρωες του Μπλόκου δεν θυσιάστηκαν για να βλέπουμε σήμερα τέτοιες πράξεις βανδαλισμού και ασέβειας. Καλούμε όλους τους πολίτες να δείξουν τον σεβασμό που αρμόζει σε τέτοιους ιερούς χώρους. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες πράξεις να αμαυρώνουν την ιστορία μας», δήλωσε ο Κων. Μαραγκάκης
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας