Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
20.4° 18.4°
1 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
21.3° 18.6°
3 BF
67%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
18°C
21.0° 17.7°
2 BF
76%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.8° 19.8°
1 BF
71%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
13.4° 13.4°
2 BF
62%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.3° 20.3°
1 BF
68%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
20.2° 19.4°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
58%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
3 BF
60%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
72%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.6° 20.6°
2 BF
61%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.4°
3 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.3° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
53%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.7° 20.7°
3 BF
68%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
61%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Ο τέως πρόεδρος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Χατζηκωνσταντίνου
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Ο τέως πρόεδρος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Χατζηκωνσταντίνου
Τιμωρία για τον καταγγέλοντα πρόεδρο, στον αφρό ο καταγγελόμενος διευθύνων σύμβουλος

Το παράλογο «έδεσε» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Φαρσοκωμωδία με τους άλλοτε εκλεκτούς της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ ● Ενώ αρχικά διέρρευσε πως ζητήθηκαν οι παραιτήσεις και των δύο, τελικά έπειτα από έντονο παρασκήνιο παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, παρά τα όσα του έχει προσάψει ο τέως -πλέον- πρόεδρος Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ

Εξελίξεις για γέλια και για κλάματα τα τελευταία 24ωρα στον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης, οι οποίες δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με τα περί «λιμένα στρατηγικής και εθνικής σημασίας», τα κρίσιμα ζητήματα του οποίου διαχειρίζονταν οι κ. Χατζημιχαήλ και Χατζηκωνσταντίνου, μέχρι πρότινος πετυχημένο δίδυμο και «αξιόπιστοι» συνεργάτες της κυβέρνησης.

Το πρωτοφανές ακόμη και για τα δεδομένα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το γεγονός ότι ενώ αρχικά διέρρευσε πως ζητήθηκαν οι παραιτήσεις τόσο του προέδρου Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ όσο και του διευθύνοντος συμβούλου Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, τελικώς νεότερες διαρροές αναφέρουν πως ο κ. Χατζηκωνσταντίνου θα παραμείνει στη θέση του! Οπως είχαμε γράψει στην «Εφ.Συν.», παρά το γεγονός της επίσημης παραίτησης του πρόεδρου του Οργανισμού ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας, ο διευθύνων σύμβουλος δεν είχε επισημοποιήσει την παραίτησή του. Τελικά, ύστερα από έντονο παρασκήνιο και διαβουλεύσεις, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να κρατήσει στη θέση του τον κ. Χατζηκωνσταντίνου.

Είναι εξωφρενικό (τουλάχιστον) το γεγονός ότι ο κ. Χατζημιχαήλ, που κατήγγειλε τις… περίεργες παρεμβάσεις στο θέμα των προσλήψεων στον Οργανισμό, ουσιαστικά τιμωρήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση, ενώ ο καταγγελλόμενος με βάση δημοσιεύματα θα συνεχίσει ως διευθύνων σύμβουλος σαν να μην τρέχει τίποτα και χωρίς να έχει βγει έστω μια επίσημη ανακοίνωση που να καταρρίπτει τις καταγγελίες και να δικαιώνει τον κ. Χατζηκωνσταντίνου. Το ουσιαστικό ερώτημα βεβαίως έπειτα από όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία είναι τι θα γίνει με τις σοβαρότατες καταγγελίες περί επίμονης προσπάθειας προσλήψεων ημετέρων, η οποία και οδήγησε στο αρχικό αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ για τις παραιτήσεις και των δύο στελεχών του λιμένα. Θα διερευνηθούν; Από ποιους άραγε; Από τον νέο πρόεδρο και τον παλιό διευθύνοντα σύμβουλο, ο οποίος καταγγέλθηκε ακριβώς γι' αυτό το θέμα; Εκτός κι αν οι καταγγελίες διερευνήθηκαν ήδη και αποδείχθηκαν ψευδείς…

Εδώ θα ήταν χρήσιμη μια επίσημη ενημέρωση από το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να μη δημιουργούνται ακόμη πιο βαριές σκιές πάνω από το λιμάνι, στο οποίο, όπως μας λένε (τα τελευταία 4 χρόνια), είναι έτοιμες να επενδύσουν μεγάλες εταιρείες. Το μπάχαλο σε μία από τις πιο σημαντικές υποδομές της χώρας αποκαλύπτει την παντελή έλλειψη σοβαρότητας που διέπει τόσο τον ΟΛΑ όσο και το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση, κάτι που είχε διαφανεί άλλωστε πριν από έναν χρόνο με την αιφνίδια ματαίωση του διαγωνισμού για την πώληση του 67% του λιμένα, η οποία συνοδεύτηκε από αστείες «εξηγήσεις» του πρωθυπουργού.

Για την ιστορία, νέος πρόεδρος ανακοινώθηκε ο εξ Αθηνών ορμώμενος Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας. Φαίνεται πως δεν βρέθηκε κάποιο τοπικό στέλεχος της Ν.Δ. που να έχει τα προσόντα για τη θέση.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το παράλογο «έδεσε» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας