Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
20°C
20.9° 18.4°
1 BF
71%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.6° 19.3°
2 BF
61%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
19°C
22.0° 19.4°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.2° 20.2°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
59%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
1 BF
67%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
21.4° 18.8°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 18.2°
2 BF
61%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
61%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.3° 19.9°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
2 BF
57%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 18.9°
1 BF
59%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.5° 20.5°
2 BF
46%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
64%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
64%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
φωτογραφία αρχείου

Επιθέσεις κατά μαγαζιών μεταναστών στον Άγ. Παντελεήμονα καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Επιθέσεις φασιστοειδών κατά μαγαζιών μεταναστών απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα εδώ και μία βδομάδα καταγγέλλει σε σχετική ανακοίνωση η ΚΕΕΡΦΑ. Όπως τονίζει, ομάδες φασιστοειδών οργανώνουν βραδινές περιπολίες στην οδό Αχαρνών και προχωράνε σε επιθέσεις κατά μαγαζιών μεταναστών με ρίψη αυγών και νερού μέσα σε μπλε μπαλόνια. 

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ έχουν στοχοποιήσει καταστήματα όπως σουβλατζίδικα που πουλάνε "αραβική πίτα", γραφεία ταξιδίων, ζαχαροπλαστεία.

«Τα φασιστοειδή πετάνε τις βρωμιές τους μέσα στα μαγαζιά για να προκαλέσουν καταστροφές και τρόμο σε πελάτες που βρίσκονται εκεί. Οι καταστηματάρχες εκφράζουν την ανησυχία τους ότι αυτές οι επιθέσεις προετοιμάζουν χειρότερες. Χαρακτηριστικά υπενθυμίζουν τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής με ορμητήριο την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα με τους εμπρησμούς και τις καταστροφές των μαγαζιών. Αν αντί για νερό είχαν βενζίνα τα μπαλόνια θα μπορούσαν να προκαλέσουν φωτιά στο σουβλατζίδικο θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», καταγγέλλει μεταξύ άλλων η ΚΕΕΡΦΑ.

Και υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι «η Αστυνομία γνωρίζει από τις καταγγελίες των μεταναστών ποιοι οργανώνουν τις επιθέσεις», αλλά όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ «περιμένει να συμβούν οι επιθέσεις και εν τω μεταξύ έχει υποδείξει στους μετανάστες να προχωρήσουν σε μήνυση».

«Η κυβέρνηση με την κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας στο πλευρό των σφαγέων του Παλαιστινιακού λαού στρώνει το δρόμο για τις φασιστικές προκλήσεις. Αυτές οι επιθέσεις στην περιοχή που δόθηκαν μάχες για να ξεριζωθούν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έρχονται αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές, με τον Κασιδιάρη να βλέπει κάθετη πτώση των ψήφων του και την ακροδεξιά εκπρόσωπο των "επιτροπών κατοίκων" να κερδίζει έδρα στο δημοτικό συμβούλιο. Τα φασιστοειδή επιχειρούν να επιβάλουν ξανά την παρουσία τους στις γειτονιές με ρατσιστικές επιθέσεις μίσους. Η Αστυνομία του Γ.Οικονόμου σε ένα από τους πιο αστυνομευμένους δρόμους της Αθήνας και ενώ συστηματικά γίνονται αυτές οι συγκεκριμένες επιθέσεις δεν έχει προχωρήσει σε εντοπισμό και σύλληψη των δραστών. Ενώ είναι γνωστοί οι αριθμοί των πινακίδων των αυτοκινήτων τους... περιμένει την μήνυση των μεταναστών!», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση μόλις αυτό το καλοκαίρι άφησε ολόκληρο τάγμα ναζιστών να έρθει από την Κροατία και ανεμπόδιστο να δολοφονήσει το Μιχάλη Κατσουρή στη Ν. Φιλαδέλφεια ενώ λίγες μέρες μετά τάγμα εφόδου δολοφόνησε τον Σιζάρ Σαφτάρ στην Ριζούπολη. Αυτό είχε ξεκινήσει την παγανιά του από τα Πατήσια. Τι περιμένουν; Άλλο ένα νεκρό για να συλλάβουν φασιστοειδή που απειλούν ζωές;» προσθέτει χαρακτηριστικά.

Το αντιφασιστικό κίνημα συνεχίζει τη δράση του με κινητοποίηση στις 1 Νοέμβρη στο Ν.Ηράκλειο ενάντια στις προκλητικές φιέστες των νεοναζί, ενώ η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων διοργανώνει εκδήλωση στις 25/10 στη Βίλλα Στέλλα 7.30μμ στο Ν.Ηράκλειο.
 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Επιθέσεις κατά μαγαζιών μεταναστών στον Άγ. Παντελεήμονα καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας