Τρεις νεκροί και δέκα διασωθέντες είναι ο απολογισμός ακόμα ενός τραγικού περιστατικού που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, βόρεια της Σύμης, όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε λέμβος στην οποία επέβαιναν 13 πρόσφυγες. Σύμφωνα με το Λιμενικό, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύμης από το Ενιαίο Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού για βύθιση λέμβου με 13 επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νησίδας Νίμου, βόρεια της Σύμης.
Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, τέσσερα ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.
Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από τη θάλασσα και από βραχώδη περιοχή 8 άτομα (7 άνδρες και 1 γυναίκα), ενώ ανασύρθηκαν και τρία άτομα (2 άνδρες και 1 γυναίκα) χωρίς τις αισθήσεις τους. Ολοι μεταφέρθηκαν στη Σύμη, όπου γιατροί του Κέντρου Υγείας Σύμης διαπίστωσαν τον θάνατο των τριών ατόμων, ενώ δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη Ρόδο και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του νησιού.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι διασωθέντες, είχαν ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής από την περιοχή Ντάτσα της Τουρκίας με ταχύπλοο πλαστικό σκάφος, 12 άτομα και ένας διακινητής, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ ο καθένας. Κατά την πλεύση του το σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα την πτώση όλων στη θάλασσα και τη βύθισή του. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Σύμης εντόπισε δύο άτομα στην ξηρά, στην περιοχή Νημποριού Σύμης, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν στο σκάφος, ενώ ένας εξ αυτών αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής και συνελήφθη. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας