«Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» έγραφε ένα από τα πανό σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη στα χέρια αστυνομικών την 1η Σεπτεμβρίου, στα Χανιά, η οποία έγινε προχθές στην πλατεία Συντάγματος από αναρχικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες.
«Κώστας Μανιουδάκης, Σαμπάνης, Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ.» φώναξαν, μεταξύ άλλων, διαδηλωτές, που κατηγόρησαν ευθέως τους αστυνομικούς κάνοντας λόγο για δολοφονία στη διάρκεια ελέγχου κατά τον οποίο ο 58χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Επίσης, διαμαρτυρήθηκαν για το δολοφονικό σπρώξιμο στον Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην κατάληψη του «Ευαγγελισμού» στο Ηράκλειο Κρήτης και στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι του Πολυτεχνείου Αθήνας, που εκκενώθηκαν το Σάββατο.
Κινητοποίηση για τον θάνατο του Μανιουδάκη έγινε προχθές και στα Χανιά από πολίτες, εκπαιδευτικούς και φοιτητές, που ζητούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας