Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Γιάννης Σγουρός
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σγουρός κατά υποψηφιότητας Χαρδαλιά

Οι αρμοδιότητες που έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός στον Ν. Χαρδαλιά ως υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, μπορούν να ασκήσουν επιρροή στο εκλογικό σώμα.

Ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη κατά της υποψηφιότητας του Ν. Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής λόγω της διατήρησής του στο αξίωμα του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας, ανοίγει ο Γ. Σγουρός. Ο πρώην –κι εκ νέου υποψήφιος- περιφερειάρχης Αττικής υπογραμμίζει ότι παρότι η υποψηφιότητα Χαρδαλιά δεν φαίνεται, βάσει ισχύοντος νομικού πλαισίου, να εμφανίζει κάποιο τυπικό κώλυμα ή ασυμβίβαστο, εντούτοις οι αρμοδιότητες που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, μπορούν να ασκήσουν επιρροή στο εκλογικό σώμα.

Ο κ. Σγουρός εξηγεί ότι στον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας έχουν ανατεθεί αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, για θέματα αμυντικής βιομηχανίας, για προαγωγές και μεταθέσεις αξιωματικών και επαγγελματιών οπλιτών του στρατού, για έγκριση και υπογραφή συμβάσεων προμηθειών αμυντικού και μη αμυντικού υλικού, έως και εκτέλεση έργων των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι του ποσού των 15 εκατ. ευρώ, καθώς και άσκηση οικονομικών αρμοδιοτήτων μέχρι του ποσού των 10 εκατ. ευρώ. Επομένως, ως υφυπουργός ο κ. Χαρδαλιάς έχει τη δυνατότητα να υπογράφει συμβάσεις εκατομμυρίων με εταιρείες που έχουν έδρα στην Αττική όπου κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειάρχης, ενώ έχει «ήδη υπογράψει πληθώρα πράξεων» για προαγωγές και μεταθέσεις στρατιωτικών στελεχών, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σγουρό.

Επικαλούμενοι σε σχετική ανακοίνωση τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κωλύματα υποψηφίων, ο κ. Σγουρός και τα μέλη της παράταξής του καταγγέλλουν τον κ. Χαρδαλιά και την κυβέρνηση για μεθόδευση που παραβιάζει τις συνταγματικές επιταγές της ισότητας και της ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης, «επιφυλασσόμενοι να ασκήσουμε τα αναγκαία ένδικα βοηθήματα ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σγουρός κατά υποψηφιότητας Χαρδαλιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας