Πυρκαγιά με δύο εστίες που εκδηλώθηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου η μία από την άλλη, καίει από τις 3.20 το μεσημέρι τη δασική περιοχή ανάμεσα στο Βασιλίτσι και τη Χρυσοκελλαριά, στα νοτιοδυτικά της Κορώνης.
Στο έργο της πυρόσβεσης μετέχουν πεζοπόρα τμήματα ενά στη περιοχή σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Καλαμάτα, για να συνδράμουν. Από αέρος ενεργούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη «Πεζετέλ» κι ένα ελικόπτερο «Έρικσον».
Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας, αντιπύραρχο Δημήτριο Γεωργανά, που συντονίζει και την κατάσβεση, το έργο των πυροσβεστών «δυσκολεύει, καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, αλλά είμαστε συντονισμένοι και πιστεύω ότι θα πάμε καλά».
* Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες τα μεσάνυχτα στη θέση Πύλα, της Τ.Κ. Αετού, στην Κυπαρισσία.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας