Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Η Νέα Οδός, ακόμα και στα δυσκολότερα σημεία της, έμεινε ουσιαστικά κλειστή μόνο για τα φορτηγά, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία | ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τρένα-Ι.Χ., σημειώσατε 2

Αν πέρυσι, με την «Ελπίδα», ο τραγέλαφος με τον πολύωρο αποκλεισμό στην Αττική Οδό έπεισε τους πάντες για την ένταση του καιρικού φαινομένου και συγκέντρωσε τους προβολείς στις ευθύνες των εκεί διαχειριστών, φέτος η «Μπάρμπαρα» δεν έδωσε την ίδια ευχέρεια στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Τα καιρικά φαινόμενα της περασμένης εβδομάδας αποδείχθηκαν σαφώς ισχνότερα και οι αρχικές αποφάσεις για πολύωρο προληπτικό κλείσιμο της εθνικής οδού βόρεια της Αθήνας αποκλιμακώθηκαν σύντομα.

Φτωχός συγγενής έμεινε ο σιδηρόδρομος, παρά το γεγονός ότι σε διεθνές επίπεδο και ιστορικά είναι το μέσο που σταματά τελευταίο να κυκλοφορεί. Δεκάδες δρομολόγια καταργήθηκαν ή καθυστέρησαν μέχρι και χθες Παρασκευή, ενώ οι περιορισμοί στη Νέα Οδό έληξαν το μεσημέρι της Τετάρτης. Ας δούμε την εικόνα μέσα από τις ανακοινώσεις Hellenic Train και Νέας Οδού (Μεταμόρφωση Αττικής-Σκάρφεια).

Κυριακή 5/2

Η μέρα ξεκινά με αναγγελίες κατάργησης βραδινών δρομολογίων (62-63 στον άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης), αλλά σημαδεύεται από το πρωτοφανές που συνέβη στην πρωινή αμαξοστοιχία 51, η οποία, λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα, κοντά στο Καπανδρίτι, πέφτει πάνω σε καμένο κορμό δέντρου, που είχε μείνει από τις φωτιές του 2021. Το ξύλο διαπερνά το περίβλημα του πολυδιαφημισμένου γρήγορου τρένου ETR στη δεξιά πλευρά και ο μηχανοδηγός που καθόταν εκεί, γλιτώνει παρά τρίχα. Κάποιοι θυμούνται τα αμέτρητα εκατομμύρια που εξαγγέλλονταν το 2021 για τον καθαρισμό των δασών και για αρκετές ώρες κλείνει η μία γραμμή στην περιοχή. Αναγγέλλεται πιθανή διακοπή δρομολογίων προς το αεροδρόμιο και ξεκινούν οι καθυστερήσεις.

Στη Νέα Οδό, κλείνει η κυκλοφορία για τα βαριά οχήματα, κάποια στιγμή διακόπτεται η κυκλοφορία γενικώς, μετά αίρεται πλην των βαρέων και μετά τις 11 μ.μ. ο δρόμος ξανακλείνει.

Δευτέρα 6/2

Από την προηγουμένη έχει αναγγελθεί η κατάργηση των αμαξοστοιχιών 50-51 και 62-63 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), τεσσάρων δρομολογίων από και προς Χαλκίδα, της 887 από Καλαμπάκα, της 4200 του Προαστιακού, της 1521 από Λιανοκλάδι προς Αθήνα, της 1307 από Κιάτο και δύο δρομολογίων Λιανοκλάδι-Τιθορέα. Σημαντικές καθυστερήσεις στον Προαστιακό προς αεροδρόμιο, που πρέπει να παίρνει και τους επιβάτες του Μετρό. Άλλος κορμός δέντρου πέφτει το απόγευμα και προκαλεί φωτιά στα καλώδια ηλεκτροκίνησης, λίγο πριν περάσει η 61 από Θεσσαλονίκη από Σφενδάλη. Οι επιβάτες θα φτάσουν με τρίωρη καθυστέρηση και αφού μετεπιβιβαστούν σε λεωφορεία, ενώ επηρεάζονται και άλλα δρομολόγια που περνούν από εκεί.

Η Νέα Οδός έχει ανοίξει για τα Ι.Χ. με αλυσίδες, από τις 9 το πρωί, ανοίγει στις 11 για τα βαρέα μέχρι τα όρια Αττικής και ξανακλείνει για τα βαρέα στις 18.00.

Τρίτη 7/2

Καταργούνται οι 50-51 και 62-63 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), τέσσερα δρομολόγια προς Χαλκίδα, δύο του Προαστιακού από Άνω Λιόσια, δύο από Καλαμπάκα προς Αθήνα και τοπικά από Λιανοκλάδι, Στυλίδα, Τιθορέα. Ξεκινούν καθυστερήσεις που φτάνουν ως τα 235 λεπτά στις αμαξοστοιχίες του άξονα Αθηνών - Θεσσαλονίκης 52, 53, 54, 55, 56, 58, 59, 60 και 61.

Η Αθηνών-Λαμίας, πάντως, ανοίγει μετά τις 12.40 και για τα βαρέα οχήματα μέχρι τα όρια της Αττικής.

Τετάρτη 8/2

Καταργούνται τα πρωινά γρήγορα 50, 51 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), τέσσερα δρομολόγια προς Χαλκίδα, δύο Αθήνα-Λιανοκλάδι, δύο του Προαστιακού και τρία τοπικά στη Φθιώτιδα. Καθυστερήσεις σε άλλα δρομολόγια του Προαστιακού και προς Χαλκίδα, σε τρία από-προς Θεσσαλονίκη και δύο από-προς Καλαμπάκα.

Η Νέα Οδός ενημερώνει τους οδηγούς ότι, σύμφωνα με απόφαση της Τροχαίας, κλείνει για τα βαρέα οχήματα από τις 5.09 το πρωί, αλλά ανοίγει στις 11.05 μέχρι τα όρια της Αττικής.

Πέμπτη 9/2

Για τον σιδηρόδρομο συνεχίζονται οι ακραίες καιρικές συνθήκες, που καταργούν τις αμαξοστοιχίες 50-51, ακόμη τρία δρομολόγια προς Χαλκίδα, δύο από Λιανοκλάδι. Για τη Νέα Οδό, δεν ισχύουν περιορισμοί. Ακόμη και για χθες Παρασκευή, αναγγέλθηκαν τέσσερις καταργήσεις, τριών τοπικών στη Φθιώτιδα και ενός Αθήνα-Λιανοκλάδι.

Θα επιδοτηθεί άραγε η Hellenic Train για τα καταργημένα δρομολόγια και θα αποζημιωθούν οι επιβάτες για τις καθυστερήσεις;

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τρένα-Ι.Χ., σημειώσατε 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας