Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία το πρωί σε δασική έκταση πίσω από το γήπεδο Κερατσινίου Αττικής.
Στα όρια κατοικημένης περιοχής η φωτιά, που όμως δεν απείλησε σπίτια αλλά έκαψε δασική και θαμνώδη έκταση, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και δύο ελικόπτερα.
Υδροφόρα οχήματα και προσωπικό, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης έθεσαν στη διάθεση της πυροσβεστικής η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής.
Στο σημείο παραμένουν σε επιφυλακή δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Δήμου για τυχόν αναζωπύρωση.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, με αφορμή την πυρκαγιά στο Κερατσίνι, υπενθυμίζει στους πολίτες να αποφεύγουν τους καλοκαιρινούς μήνες το κάψιμο σκουπιδιών ή ξερών χόρτων, αλλά και τις εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν φλόγα.
Τέλος, θυμίζει ότι δεν θα πρέπει να πετάμε αναμμένα τσιγάρα και να ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας