Λιμενικό και γιατροί διέσωσαν τουρίστρια από την Πολωνία, 40 χρονών, που επέβαινε σε ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Μήλου και η οποία έπαθε αλλεργικό σοκ και κινδύνευε η ζωή της.
Το μεσημέρι της Τρίτης ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού οτι η 40χρονη πιθανότατα από κάτι που έφαγε, είχε υποστεί αλλεργικό σοκ και η κατάστασή της ήταν κρίσιμη. Άμεσα με εντολή της Λιμενικής Αρχής Μήλου απέπλευσε για το σημείο που βρισκόταν το ιστιοφόρο, ιδιωτική λάντζα στην οποία επέβαιναν ένα στέλεχος του Λιμενικού και δυο γιατροί, που ενεργοποιήθηκαν από το τοπικό λιμεναρχείο.
Πολύ γρήγορα έφτασαν στο ιστιοφόρο, οι γιατροί έκαναν στη γυναίκα δυο ενέσεις αδρεναλίνης και στη συνέχεια τη μετέφεραν στο λιμάνι της Μήλου, όπου την περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με τη συνοδεία περιπολικού οχήματος του λιμενικού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας