Σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 5:40 τα ξημερώματα, με το επίκεντρό του, να εντοπίζεται σε απόσταση 65 χλμ. ανατολικά και νότια της Σαμοθράκης.
Είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση 4,3 της κλίμακας Ρίχτερ, με το ίδιο επίκεντρο, στις 04:26 τα ξημερώματα.
Επιστήμονες εκτιμούν ότι η διπλή σεισμική δόνηση δεν είναι κάτι το πρωτοφανές για την περιοχή καθώς αφορά το ρήγμα της Ανατολίας, το οποίο στο παρελθόν έχει δώσει πολύ μεγάλους σεισμούς.
Νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εκδηλώθηκε στις 09:54, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.
Το επίκεντρο της δόνησης ήταν στον θαλάσσιο χώρο 70 χλμ ανατολικά-νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας