Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
20.4° 18.4°
1 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
21.3° 18.6°
3 BF
67%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
18°C
21.0° 17.7°
2 BF
76%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.8° 19.8°
1 BF
71%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
13.4° 13.4°
2 BF
62%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.3° 20.3°
1 BF
68%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
20.2° 19.4°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
58%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
3 BF
60%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
72%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.3° 19.9°
4 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.6° 20.6°
2 BF
61%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.4°
3 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.3° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
53%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.7° 20.7°
3 BF
68%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
61%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025

Ιατροδικαστής: Οξύ πνευμονικό οίδημα υπέστη ο Β. Μάγγος UPD

Σε οξύ πνευμονικό οίδημα αποδίδεται ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου, που πέθανε πρόωρα τη Δευτέρα στο σπίτι του στο Βόλο, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, το πόρισμα της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από ένα μήνα, αφού βγουν τα αποτελέσματα τοξικολογικών και άλλων χρονοβόρων εξετάσεων.

Σύμφωνα με πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, εκτιμήθηκε μία πρώτη αιτία θανάτου προκειμένου να συνταχθεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου και να «θάψουν οι άνθρωποι το παιδί τους». 

Η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι τη νεκροψία παρουσία εισαγγελέα, που όρισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπως είχε ζητήσει η ΕΛ.ΑΣ., και τεχνικού συμβούλου (ιατροδικαστή), τον οποίο όρισε η οικογένεια, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, καθώς απορρίφθηκε προηγούμενο αίτημα των συγγενών να μεταφερθεί και να εξεταστεί η σορός του 26χρονου στη Λάρισα.

Τι δηλώνει ο πατέρας του 26χρονου στην «Εφ.Συν.»

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τον πατέρα του 26χρονου, Ιωάννη Μάγγο, που ενημερώθηκε για τα πρώτα συμπεράσματα από τον τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος φέρεται να συμφωνεί.

Αυτό είναι το δικό μας πόρισμα

«Το μόνο που δεν αποδεικνύεται ιατροδικαστικά είναι ότι το άγριο ξύλο, που έφαγε ο γιος μου, τον έριξε ψυχολογικά. Μετά την αστυνομική βία, που ασκήθηκε πάνω τόσο εντός όσο και εκτός του αστυνομικού τμήματος, το παιδί έπεσε κατακόρυφα. Του κατέστρεψαν την ψυχολογία.

Αυτό τον έριξε εκεί που τον έριξε. Μπορεί να ήταν ό,τι ήταν, αλλά ήταν και αγωνιστής. Ήταν μια χαρά, δούλευε, έβγαζε μεροκάματο και ξαφνικά μετά το ξύλο που έπεσε, τον γύρισαν στο μηδέν. Ήξεραν ίσως ποιος ήταν και γι' αυτό έπεσαν όλοι επάνω του και τον χτύπαγαν. Αυτό είναι το δικό μας πόρισμα και αυτό διαπιστώνουμε εμείς»

Έρχεται μήνυση για την αστυνομική βία στο Βόλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια σε συνεργασία με τα αγωνιστικά κινήματα του Βόλου στα οποία συμμετείχε ο 26χρονος εξετάζουν την κατάθεση μηνυτήρια αναφοράς για την αστυνομική βία που ασκείται συστηματικά στην περιοχή τους.

Πηγές της αστυνομίας υποστηρίζουν πως το πνευμονικό οίδημα δεν έχει σχέση με τον άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό του νεαρού στις 14 Ιουνίου από αστυνομικούς, που τον άφησαν με σπασμένα πλευρά, αίσθημα ασφυξίας και θλάση στο συκώτι, αφού υπερασπίστηκε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης τους συλληφθέντες μαζικής διαδήλωσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον δήμο Βόλου.

Θυμίζουμε ότι χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έσπευσε με μια προκλητική ανακοίνωση να προκαταβάλει το αποτέλεσμα του πορίσματος του ιατροδικαστή υποστηρίζοντας ότι αποτελεί ψέμα πως ο θάνατος του νεαρού συνδέεται με προ μηνός «καταγγελία» του για αστυνομική βία, αγνοώντας έτσι το οπτικοακουστικό υλικό που αποτυπώνει τη βαρβαρότητα της επίθεσης που δέχτηκε.

Στο σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» το χρονικό της υπόθεσης που προκάλεσε σάλο στην κοινή γνώμη και η μαρτυρία του συντετριμμένου πατέρα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ιατροδικαστής: Οξύ πνευμονικό οίδημα υπέστη ο Β. Μάγγος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας