Νέα πρόκληση από τους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ, οι οποίοι αυτή τη φορά βεβήλωσαν το μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη στου Γουδή, όπου και εκτελέστηκε με τους συντρόφους του Ν. Καλούμενο, Δ. Μπάτση και Η. Αργυριάδη.
Πάνω στη χαραγμένη στο μνημείο γνωστή εικόνα του «ανθρώπου με το γαρύφαλλο» οι ναζί σχεδίασαν δύο φορές τη σβάστικα, θυμίζοντας το πλήθος των ναζιστικών επιθέσεων εναντίον όσων θεωρούν πολιτικούς τους αντιπάλους.
Τη βεβήλωση του μνημείου κατήγγειλε η Τομεακή Επιτροπή Α΄ Αθήνας-Γαλατσίου του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του ναζισμού, που τόλμησαν δρώντας θρασύδειλα μέσα στο σκοτάδι να λερώσουν το μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη [...] πλανώνται πλάνην οικτράν, εάν πιστεύουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το ηθικό και θα τρομοκρατήσουν τους κομμουνιστές και το λαϊκό κίνημα» και καλεί τους εργαζομένους και τη νεολαία «να δώσουν απάντηση στους νοσταλγούς του φασισμού, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν. Μόνο το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα μπορεί να τσακίσει τον φασισμό μαζί με το σύστημα που τον γεννά».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας