Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασία από την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, με τον καιρό να αρχίζει να προσαρμόζεται στην εποχή. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo.gr, ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης, που ήδη επηρεάζουν τον καιρό της Βόρειας και της Κεντρικής Ευρώπης, κινούνται γρήγορα με κατεύθυνση ανατολική-νοτιοανατολική και την Κυριακή αναμένεται να περάσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας μας.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, αύριο θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας έως και δέκα βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με το Σάββατο, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο.
Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν επίσης πως επίκειται νέα πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στη Βόρεια και στην Κεντρική Ελλάδα.
Αναλυτική πρόγνωση
Αύριο Κυριακή στο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια, σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη έως το πρωί και στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη έως το μεσημέρι, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στην Νότια Πελοπόννησο και την Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.
Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, υπάρχει στη Θράκη έως το πρωί και στο Πήλιο προς το βράδυ.

| meteo.gr
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από μείον ένα έως 9, στη Θεσσαλία από 4 έως 13, στα δυτικά ηπειρωτικά από 5 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 13, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 17 (έως 19 με 20 στα Δωδεκάνησα) και στην Κρήτη από 15 έως 19.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 Μποφόρ στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 Μποφόρ από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 Μποφόρ από το απόγευμα όμως θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 έως 5 Μποφόρ και ιδιαίτερα στον Πατραϊκό έως 6 Μποφόρ.
Στην Αττική
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, ενώ πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει στα βόρεια του νομού.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στο Θερμαϊκό 5 έως 7 Μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα στραφούν σε ανατολικούς έως 3 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας