Κακός θα είναι ο καιρός στα περισσότερα σημεία της χώρας, καθώς θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Τα φαινόμενα θα έχουν κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά και μέχρι αργά το βράδυ θα εντοπίζονται κυρίως στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Χαλκιδικής και των Σποράδων.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 11 έως 29, στην Ήπειρο από 15 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 29 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί με ίδιες εντάσεις, ενώ τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 19 έως 28 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: meteo.gr
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας