Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, καθώς ψυχρό μέτωπο που θα σαρώσει τη Βαλκανική Χερσόνησο θα επηρεάσει και τη χώρα μας, κάνοντας αισθητή την πτώση της θερμοκρασίας αλλά και φέρνοντας τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Ειδικότερα, βροχές και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, αναμένονται για σήμερα.
Τις νυκτερινές ώρες προς Παρασκευή τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στις Σποράδες και σε παράκτια κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας και της Χαλκιδικής.
Η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 24 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 28, στην Ήπειρο από 11 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 28, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 29 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά στα βορειοδυτικά πελάγη θα επικρατήσει βόρειο βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 20 έως 31 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.
Πηγή: meteo.gr
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας