Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
EUROKINISSI

Νεκροί στη Χαλκιδική από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας UPD

Θεομηνία έπληξε το βράδυ της Τετάρτης την περιοχή της Χαλκιδικής, με αστυνομικές πηγές να μιλούν για αρκετούς νεκρούς και πολλούς τραυματίες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί ο ακριβής αριθμός τους. 

Ειδικότερα, στην περιοχή Νέα Πλάγια, οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν μία υπαίθρια στέγη σε ταβέρνα, καταπλακώνοντας μία γυναίκα (54 ετών από τη Ρουμανία, σύμφωνα με την ΕΡΤ), η οποία έχασε τη ζωή της, όπως ανέφερε η αστυνομία. 

Στο ίδιο σημείο φέρεται να τραυματίστηκαν δύο πελάτες του καταστήματος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας από τους δύο τραυματίες ήταν ο γιος της γυναίκας, ο οποίος στη συνέχεια κατέληξε στα τραύματά του.

Εξάλλου, στην Ποτίδαια Χαλκιδικής ένα δέντρο έπεσε από τον ισχυρό άνεμο και καταπλάκωσε δύο άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τουρίστες από τη Ρωσία: έναν 39χρονο άνδρα και τον 2χρονο γιο του. Και σε αυτήν την περίπτωση, παραμένει άγνωστο ακόμα εάν τα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί ή έχουν χάσει τη ζωή τους, ωστόσο αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην «Εφ.Συν.» ότι αμφότεροι θεωρούνται νεκροί. 

Επίσης, στη Σωζόπολη Χαλκιδικής, ένα τροχόσπιτο ανατράπηκε, με δύο άτομα να χάνουν τη ζωή τους (ένας άντρας και μια γυναίκα). Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, στο τροχόσπιτο επέβαιναν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, με τον γιο και τον εγγονό τους: οι δύο πρώτοι σκοτώθηκαν, ενώ ο γιος τους τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφερε επίσης ότι ένας 62χρονος ψαράς αγνοείται στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας. 

Έκτακτη σύσκεψη και κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, ανέφερε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην «Εφ.Συν.» ότι «έχουμε πράγματι πέντε νεκρούς από πτώσεις δέντρων και αντικειμένων, καθώς και περίπου τριάντα τραυματίες, αλλά δεν έχουμε σαφή εικόνα αυτή τη στιγμή τι έχει συμβεί στον καθέναν ούτε πλήρη στοιχεία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ η Χαλκιδική κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μεταβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να γίνει έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Στη 1:16 ξημερώματα Πέμπτης, η πυροσβεστική ανάρτηση ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για πέντε νεκρούς. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

Εξ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή της Κ. Μακεδονίας, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τέθηκαν σε γενική επιφυλακή και επιχειρούν στην αντιμετώπιση συμβάντων παροχής βοήθειας.

Έχουν ανασυρθεί νεκρά άτομα από τις κάτωθι περιοχές:

  • Σωζόπολη 2 νεκροί
  • Νέα Πλάγια 1 νεκρός και
  • Ποτίδαια 2 νεκροί

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τριάντα διασώσεις από κατοικίες και οχήματα, είκοσι άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ενώ συνεχείς είναι οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν:

  • εκατοντάδες κοπές δέντρων
  • απομακρύνσεις αντικειμένων και
  • αντλήσεις

Η κακοκαιρία 

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έχει ως κύρια χαρακτηριστικά, τους ισχυρούς ανέμους, την έντονη βροχόπτωση και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκε καταιγίδα με δυνατούς ανέμους στη Θεσσαλονίκη, όπου έπεσαν δέντρα σε Αγία Τριάδα και Άσσηρο. Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν νωρίτερα και στην Κεντρική Μακεδονία.

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται οικισμοί στην Κασσάνδρα και στη Σιθωνία.

Στη Ροδόπη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων.

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί χαλαζόπτωση, με τη συνοδεία ισχυρών ανέμων, στην περιοχή του Αργυροπουλίου στον Τύρναβο. Από το χαλάζι προκλήθηκαν ζημιές στις καλλιέργειες, ενώ ο δυνατός άνεμος προκάλεσε πτώσεις δέντρων στην περιοχή.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νεκροί στη Χαλκιδική από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας