Την αμέριστη στήριξή της στους 60 «κρατούμενους - φιλοξενούμενους» των φυλακών της Πάτρας και στα αιτήματα της διοίκησης και των εργαζομένων για αποσυμφόρηση, πληρέστερη στελέχωση και βελτίωση των συνθηκών εξέφρασε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, με επικεφαλής τη βουλευτή Μαρία Κανελλοπούλου, που επισκέφτηκε χθες τη φυλακή.
«Φιλοξενούμενοι» θεωρούνται οι μετανάστες που καταδικάστηκαν για ποινικό αδίκημα και έχουν εκτίσει την ποινή τους, αλλά παραμένουν στη φυλακή επειδή εκκρεμεί σε βάρος τους ανέφικτη δικαστική απέλαση.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, το θέμα θα περιληφθεί στα πρώτα νομοθετικά μέτρα του υπουργείου.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας