Κακοκαιρία αναμένουμε σε πολλές περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες καθώς ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από το κόλπο της Σύρτης με καλά οργανωμένα μέτωπα, θα κινηθεί αργά ανατολικά βορειοανατολικά προκαλώντας ισχυρά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια.
Την Τρίτη (05/02) το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από νότο προς βορρά. Ισχυρότατες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο (κυρίως Ανατολική και Βόρεια), στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και στις Κυκλάδες, ενώ το βράδυ θα επεκταθούν στα Δωδεκάνησα και τη νύχτα στη Θεσσαλία. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.
Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς (πανω από τα 900-1000 μέτρα) με σημαντικά ύψη χιονόστρωσης.
Το διήμερο 6 και 7 Φεβρουαρίου, βροχές θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, συνοδευόμενες από καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ενδεχομένως την Πέμπτη σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τονίζεται ότι, αν και τα φαινόμενα δε θα έχουν ανάλογη ένταση με την Τρίτη, κατά τόπους θα είναι και πάλι έντονα.
Τα προγνωστικά δεδομένα για την ένταση και πορεία των αεροχειμάρρων παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο:
Οι αεροχείμαρροι παρατηρούνται όταν ψυχρές και θερμές αέριες μάζες συναντιούνται στην ανώτερη τροπόσφαιρα και δημιουργείται μεταξύ τους μια διαχωριστική επιφάνεια όπου πνέουν αέρια ρεύματα θυελλωδών ανέμων. Η ένταση και η κίνηση των αεροχειμάρρων επηρεάζουν σημαντικά τα επιφανειακά συστήματα καιρού και παίζουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των καιρικών συνθηκών μιας περιοχής.
Πηγή: Meteo.gr
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας