Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν μέλη του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Παναγία Τήνου» που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμος την Παρασκευή όπως έκανε γνωστό η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).
Σύμφωνα με το ναυτεργατικό σωματείο η επίσχεση πραγματοποιείται μετά την άρνηση των εμπλεκομένων ναυτιλιακών εταιρειών να καταβάλουν και να εξοφλήσουν τους μισθούς των ναυτικών κι όπως δηλώνουν οι συνδικαλιστές ναύτες «το πλοίο δεν πρόκειται να μετακινηθεί από το σημείο του λιμανιού στο οποίο βρίσκεται εάν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του πληρώματος ».
Η ΠΕΝΕΝ επισημαίνει «την πολυήμερη και ακατανόητη αδράνεια και ατολμία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑ και το γεγονός ότι οι τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουν υποβάλει παραμένουν στις καλένδες».
Προειδοποιούν δε ότι θα υπάρξει συνέχιση και κλιμάκωση των επισχέσεων και των κινητοποιήσεων στα ακτοπλοϊκά πλοία, ενώ διευκρινίζουν ότι για την ταλαιπωρία των νησιωτών είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες που επιδεικτικά αγνοούν το πρόβλημα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας και το ΥΝΑ το οποίο αδικαιολόγητα αδρανεί και δεν παίρνει έως και τώρα κανένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό μέτρο».
Τέλος κάνουν γνωστό ότι όπως τους ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής η εταιρεία ΑΝΕΚ-ΛΑΝΕ αποφάσισε να μην συνεχίσει τη ναύλωση του πλοίου «Παναγία Τήνου»(ανήκει στην εταιρεία Ventouris Sea Lines). Εάν, όπως λένε, συμβαίνει αυτό οι ευθύνες για την αποπληρωμή του πληρώματος βαρύνουν την πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Να σημειωθεί ότι με το συγκεκριμένο πλοίο είχαν προκύψει πάλι προβλήματα πριν από μια εβδομάδα, όταν τέσσερα μέλη του πληρώματος θέλησαν να προχωρήσουν σε επίσχεση. Στο λιμάνι του Πειραιά είχε δημιουργηθεί ένταση όταν οι ναυτικοί παρεμποδίστηκαν να κάνουν επίσχεση, απειλήθηκαν με σύλληψη και στη συνέχεια τους δόθηκαν κάποια χρήματα έναντι των οφειλομένων και το δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε με 5 ώρες καθυστέρηση.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας