Δυο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν το απόγευμα της Τρίτης, ενώ έπλεαν για ασφαλές αγκυροβόλιο από τις λιμενικές εγκαταστάσεις «Αλουμινίου ΑΕ» στον όρμο Αντικύρων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, το φορτηγό πλοίο «HACI ARIF KAPTAN» σημαίας Τουρκίας και ενώ επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες (7-8 μποφόρ), λόγω μηχανικής βλάβης προσέκρουσε η δεξιά μεριά της πλώρης του πλοίου στην πρύμνη του φορτηγού πλοίου «ΕΛΠΙΔΑ» το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στην ίδια προβλήτα της λιμενικής εγκατάστασης «Αλουμίνιον ΑΕ».
Άμεσα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Αντίκυρας όπου διαπίστωσε υλικές ζημιές στην αριστερή γωνία της πρύμνης του «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και θραύση του εργάτη κάβων (βίντζι), ενώ στο «HACI ARIF KAPTAN» δεν παρατηρήθηκε εξωτερική φθορά.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από τη Λιμενική Αρχή Αντίκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικών διατήρησης κλάσης από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας