Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.8° 13.4°
1 BF
82%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.7° 14.8°
1 BF
83%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 15.0°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
10°C
9.9° 9.9°
0 BF
93%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
81%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.6° 14.6°
2 BF
91%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
2 BF
100%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 13.9°
2 BF
73%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
3 BF
82%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
54%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 14.5°
1 BF
81%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 16.8°
4 BF
85%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
13.3° 13.3°
0 BF
81%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.0° 16.0°
1 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
86%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
0 BF
95%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
φωτό αρχείου | EUROKINISSI

Θερμοπύλες: Συγκέντρωση αλληλεγγύης με αφορμή εκδήλωση της Χ.Α.

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που διαμένουν στο χώρο φιλοξενίας των Θερμοπυλών, καλεί η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας, καταγγέλλοντας παράλληλα «τη φιέστα μίσους που διοργανώνουν τα υπόδικα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής» στο μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Η συγκέντρωση προγραμματίζεται για το Σάββατο (09/09) στις 17:00 λίγο πριν εκδήλωση της Χρυσής Αυγής όπου θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας

Η ετήσια... αρχαιολατρική φιέστα της ΧΑ στις Θερμοπύλες, έχει αποκτήσει πλέον διαφορετικά χαρακτηριστικά, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια σε εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία της περιοχής έχει δημιουργηθεί από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χώρος φιλοξενίας προσφύγων. Η διοργάνωση της εκδήλωσης, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα, ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, αλλά και την έντονη παρουσία της αστυνομίας, κάτι που συνέβη για την περσινή χρονιά.

Με αφορμή την εκδήλωση η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας τονίζει μεταξύ άλλων στο κάλεσμα της ότι «70 χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για την ήττα του φασισμού, η Ευρώπη δοκιμάζεται από την άνοδο της ρατσιστικής και της ναζιστικής ακροδεξιάς». Σημειώνει παράλληλα ότι «οι χρυσαυγίτες δεν είναι παρά τα υποχείρια των αφεντικών, που από τη δεκαετία του '80 επιχειρούν αποτυχημένα να χτυπήσουν τους εργάτες και όλους τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες» και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «εναντιώθηκαν στο δίκαιο αγώνα των, για έξι μήνες , απλήρωτων λιμενεργατών και παράλληλα υποστήριξαν ότι εφοπλιστές δεν πρέπει να φορολογούνται, υποστήριξαν το ξεπούλημα της ΑΤΕ και το ίδιο το καταστατικό τους υποστηρίζει την υποδούλωση των εργαζομένων στις εργοδοτικές ενώσεις».

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης αναφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν αλλά και στις επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών και την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ενώ αφήνονται αιχμές για την αντιμετώπιση που έχουν κατηγορούμενοι αυτών των επιθέσεων, από τη δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο αυτό η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης το απόγευμα του Σαββάτου στο χώρο φιλοξενίας των Θερμοπυλών και τονίζει πως «μόνο οι μαζικοί συλλογικοί αγώνες στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και στις γειτονιές μπορούν αντιπαλέψουν πραγματικά τη φασιστική απειλή».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Θερμοπύλες: Συγκέντρωση αλληλεγγύης με αφορμή εκδήλωση της Χ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας