Δύο γυναίκες θύματα της πυρκαγιάς ή, μάλλον, θύματα της κρίσης θρηνεί η Λέσβος μέσα σε πέντε ημέρες. Και οι δύο ηλικιωμένες, η μία από το Κεράμι και η άλλη στα Βασιλικά, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν κάηκαν. Αντιμέτωποι με το φριχτό θέαμα της νεκρής ηλικιωμένης στα Βασιλικά ήρθαν χθες άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά και με το σπίτι της που είχε τυλιχτεί στις φλόγες.
Τραγική η ιστορία και της 75χρονης από το Κεράμι, η οποία απεβίωσε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης υποκύπτοντας στα εγκαύματά της. Δεν είχε ούτε ρεύμα στο σπίτι της, συνήθιζε να ζεσταίνεται με ένα μαγκάλι. Αμέσως, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο, η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων της έγιναν συνεχείς προσπάθειες να μεταφερθεί σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Μάταια οι γιατροί τη διασωλήνωσαν για να μεταφερθεί, αφού η διακομιδή δεν έγινε ποτέ. Το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» που εφημέρευε δεν μπορούσε να υποστηρίξει επιπρόσθετο διασωληνωμένο ασθενή, όπως εξήγησε ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Βασίλης Μουζάλας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας