Ωδινεν όρος... Μετά μια μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε το μεσημέρι και τελείωσε στις 8.30 χθες το βράδυ, αφού σημειώθηκαν δυο παραιτήσεις και αρκετές αντεγκλήσεις, το Συμβούλιο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πρόκρινε τρεις υποψηφιότητες για τον θώκο του πρύτανη - εκείνες του ακυρωθέντος από το ΣτΕ Περικλή Μήτκα, του προσφεύγοντος στο ΣτΕ Ανδρέα Γιαννακουδάκη και του Ιωάννη Παπαδογιάννη. Ημερομηνία των επαναληπτικών εκλογών ορίστηκε η 13η και 14η Ιανουαρίου.
Οι καθηγητές Στέλιος Λογοθετίδης και Γιάννης Παντής παραιτήθηκαν της υποψηφιότητάς τους, με τον τελευταίο να καταγγέλλει «μια διαδικασία χωρίς εχέγγυα δίκαιης κρίσης...» Συγκεκριμένα ο πρώην αντιπρύτανης Γιάννης Παντής στην επιστολή παραίτησής του υποστήριξε ότι στις εκλογές που προηγήθηκαν, για να ακυρωθούν τελικά από το ΣτΕ, «το Συμβούλιο του Ιδρύματος λειτούργησε εκτός των κανόνων δικαιοκρατίας, ενεργώντας παράνομες πράξεις που είχαν ως αποτέλεσμα η αντιδημοκρατική ούτως η άλλως διαδικασία προεπιλογής να επιφορτισθεί και με βάσιμες υπόνοιες για μεροληψία και μεθοδευμένες ενέργειες».
Σε άλλο σημείο της ίδιας επιστολής επισημαίνει ότι μετά ταύτα ο πρόεδρος του συμβουλίου, Ρίτσαρντ Χάντερ, και ο αντιπρόεδρος Βασίλης Ταρλατζής όφειλαν να παραιτηθούν, έτσι ώστε να μη βαραίνει η ευθύνη ολόκληρο το ΑΠΘ. «Οσο αυτό δεν γίνεται», τονίζει, «δεν νομιμοποιείται το Συμβούλιο να συνεχίζει τη διαδικασία και για τον λόγο αυτό αρνούμαι να συμμετέχω περαιτέρω σε μια διαδικασία χωρίς εχέγγυα δίκαιης κρίσης».
Στο μεταξύ η... σπουδή για σύντομη ημερομηνία εκλογών, αν και επίκεινται βουλευτικές εκλογές, αποδίδεται σε μια προσπάθεια αποφυγής αντιδράσεων από πλευράς φοιτητών, που ήδη είχαν αντιτεθεί στην εκλογική διαδικασία και τον νόμο Διαμαντοπούλου με τον οποίο βρέθηκαν εκτός του εκλογικού σώματος.
Ας σημειωθεί επίσης ότι και αυτή η συνεδρίαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος έγινε χωρίς την παρουσία του τελευταίου νόμιμα εκλεγμένου πρύτανη, Γιάννη Μυλόπουλου, γεγονός για το οποίο άλλωστε είχε προειδοποιήσει με επιστολή του που δημοσίευσε αυτούσια η «Εφ.Συν.» και με την οποία εγκαλούσε τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Χάντερ για την περιπέτεια στην οποία περιήλθε το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας