Το θέμα της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου απασχόλησε και τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο Χρ. Αβραμίδης ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την πρωτοφανή πρωτοβουλία του Κυρ. Πιερρακάκη παρά την ομόφωνη απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου ενάντια στη διαθεσιμότητα, καταλήγοντας: «Μεταξύ άλλων η κυβερνητική απόφαση λέει ότι η διωκόμενη προκάλεσε αναστάτωση στους συναδέλφους της αλλά και στους μαθητές με φωνασκίες, θόρυβο και συνθήματα, προκειμένου να παρεμποδίσει τη διαδικασία της αξιολόγησης. Αρα η κυβέρνηση απολύει εκπαιδευτικό που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας και φώναζε συνθήματα, αλλά τον καταδικασμένο σωματέμπορα τον αφήνει στην αστυνομία να κρατάει και όπλο; Δεν βρίσκετε κάποιο λάθος σε αυτό;»
Ο Π. Μαρινάκης, μη γνωρίζοντας το θέμα, είπε πως θα ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για τη συγκεκριμένη περίπτωση. «Αποκλείω να έχει απολυθεί κάποιος επειδή συμμετείχε σε μια διαδήλωση και θεωρώ ότι αυτός ο τίτλος ή αυτό το συμπέρασμα κατά πάσα πιθανότητα είναι παραπλανητικό. Υπάρχει συγκεκριμένο πειθαρχικό πλαίσιο το οποίο δεν αλλάζει με βάση τον υπουργό, ούτε παίρνει κάποια πολιτική απόφαση ο υπουργός για να επιβάλει κάποια πειθαρχικά μέτρα σε έναν υπάλληλο που υπηρετεί είτε απευθείας στο υπουργείο είτε σε κάποιον οργανισμό που υπάγεται στο κάθε υπουργείο. Δεν υπάρχει πάντως περίπτωση η συμμετοχή κάποιου σε κινητοποιήσεις να έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση. Το αντιλαμβάνεστε, γιατί τότε θα είχαμε, αν ίσχυε αυτή η λογική, πολλές τέτοιες απολύσεις, που δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε γιατί είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα στη συμμετοχή στις διαδηλώσεις».
● Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση για το ίδιο θέμα, αύριο Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Γυάλινο κτίριο, αίθουσα 102) απευθύνει η Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις και Απολύσεις. Η πρόσκληση απευθύνεται σε σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, εκπαιδευτικούς, γονείς και Δ.Σ. Γονέων, μαθητές και φοιτητές, παρατάξεις, συλλογικότητες, σχήματα γειτονιάς, κάθε ενταγμένο ή ανένταχτο αγωνιστή και είναι σε συνέχεια των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί και πραγματοποιούνται ήδη, όπως η στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Παιδείας την περασμένη Τρίτη.
«Η απόλυση της Χρύσας θα φέρει αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις, στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και όχι μόνο των εκπαιδευτικών. Θα φέρει άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε κανένας άνθρωπος να μην έχει πια μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η Χρύσα απολύεται γιατί μέσα στο σχολείο συμμετείχε σε κοινή κινητοποίηση εκπαιδευτικών-μαθητών και φώναξε συνθήματα κατά της αξιολόγησης. Η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί την αξιολόγηση μόνο για να πειθαρχήσει και να υποτάξει μαθητές κι εκπαιδευτικούς. Είναι ένα εργαλείο συγκάλυψης των εγκλημάτων της. Η ανεπαρκής αξιολόγηση του προσωπικού είναι ένα από τα αίτια που συγκρούστηκαν τα τρένα, λέει με θράσος που περισσεύει!» αναφέρει η Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας