Κλιμακώνει τον αγώνα της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον χώρο της Παιδείας.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκήρυξε νέες 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας, από την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 3 Μαρτίου.
Καθηγητές, δάσκαλοι αλλά και αλληλέγγυοι γονείς μαθητών και πολίτων καταγγέλλουν τα σχέδια της κυβέρνησης για μια διαδικασία κατηγοριοποίησης και τιμωρίας με σκοπό την εξαφάνιση της ατομικής πρωτοβουλίας και την προώθηση της «αυθεντίας» των στελεχών.
Υπενθυμίζεται ότι η ατομική αξιολόγηση εφαρμόζεται ήδη στους νεοδιόριστους των σχολείων του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, για τους οποίους, μάλιστα, η θετική αξιολόγηση αποτελεί και προϋπόθεση μονιμοποίησης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας