Εκπαιδευτικός σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης απολύθηκε ύστερα από δήθεν «αξιολόγηση» γονέων.
Με έκπληξη πολλοί γονείς των πιτσιρικιών πληροφορήθηκαν μέσω email από τον ιδιοκτήτη του νηπιαγωγείου πως η νηπιαγωγός αντικαθίσταται από άλλη εκπαιδευτικό για να «ενισχυθούν τα παιδιά σε όλους τους τομείς».
Πριν από την απόλυση η διοίκηση του σχολείου κυκλοφόρησε ένα excel που τους καλούσε να «βαθμολογήσουν» την απόδοση της νηπιαγωγού και τελικά, με βάση αυτήν, την έδιωξαν. Είναι το δεύτερο πολύ ανησυχητικό περιστατικό που καταγράφεται από την ΟΙΕΛΕ, μετά την απόλυση εκπαιδευτικού σε ιδιωτικό σχολείο της Δυτικής Αττικής μέσω... δημοσκόπησης μαθητών.
Το χειρότερο είναι πως η δήθεν αξιολόγηση και η γονεϊκή παρεμβατικότητα σε εργασιακά θέματα των εκπαιδευτικών φαίνεται ότι έχουν μπει για τα καλά στην πολιτική ατζέντα, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στ. Κυμπουρόπουλου.
Ο τελευταίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε πως για τα κενά στα σχολεία (στην Παράλληλη Στήριξη) φταίνε... οι εκπαιδευτικοί, ενώ πρότεινε «να δοθεί στους γονείς η δυνατότητα υπόδειξης συγκεκριμένου ατόμου προς το σχολείο, στις περιπτώσεις που έχουν ήδη βρει, κι έτσι να αποφεύγεται η ύπαρξη κενών μετά την ειδική πρόσκληση, καθώς συνήθως ακόμη και τότε οι θέσεις δεν καλύπτονται».
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι τις «προτάσεις Κυμπουρόπουλου» φέρεται να αντιμετώπισε θετικά η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.
«Θα δίνεται η εξουσία σε γονείς να προσλαμβάνουν (όπως είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος) ή να απολύουν; Θα καταντήσει έτσι η μαθησιακή διαδικασία ένα αλισβερίσι, όπου ο γονιός θα κρατάει στη δουλειά του τον εκπαιδευτικό που του κάνει τα χατίρια; Μήπως έχει ήδη αυτό αρχίσει να γίνεται;» αναρωτιέται εύλογα η ΟΙΕΛΕ.
Εν τω μεταξύ, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. αγνοεί ότι, π.χ., τη φετινή χρονιά οι προσλήψεις (σ.σ. γίνονται σταδιακά και ετεροχρονισμένα) στην Παράλληλη Στήριξη είναι τουλάχιστον 1.000 λιγότερες σε σχέση με πέρυσι (οι περισσότεροι είναι αναπληρωτές) και τουλάχιστον 50% λιγότερες από τις διαγνώσεις, ενώ εκατοντάδες είναι οι σχετικές καταγγελίες γονιών και εκπαιδευτικών.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας