Με παλμό ήταν και το σημερινό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση, στο κέντρο της Αθήνας.
Πρόκειται για το δεύτερο μέσα στην εβδομάδα, ενώ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ καλούν σε απεργία και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.
Γύρω στις 7 το απόγευμα επικράτησε μικροένταση στο πάνω μέρος της πλατείας, όπου οι αστυνομικοί είχαν στήσει φραγμό και τους εμπόδιζαν να κατευθυνθούν στη λεωφόρο Αμαλίας, όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης, προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών στη Σταδίου.
«Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία» και «η αξιολόγηση είναι μια απάτη, θέλους τους εκπαιδευτικούς με σκυμμένη πλάτη» είναι ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας