Στις οκτώ και μισή απόψε η «Αλληλεγγύη για Όλους» και η «Art Attack» καλούν σε εκδήλωση στο Σύνταγμα, ενόψει της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, το πρωί της Τετάρτης
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/10 ΩΡΑ 8.30 μ.μ.*
Η δίκη της ΧΑ για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι, για ευνόητους λόγους που την περιέχουν αλλά και την ξεπερνούν κατά πολύ, πολιτικά η σημαντικότερη δίκη, εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Για επίσης ευνόητους λόγους, υπάρχει η αναγκαιότητα αυτό η Κοινωνία των Δημοκρατικών Πολιτών να το Υπενθυμίζει ως την τελευταία στιγμή.
Δημοκρατικοί πολίτες μαζεύονται με ένα κερί την παραμονή, Τρίτη 6/10, ώρα 8.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, το ακροτελεύτιο άρθρο του οποίου, πριν το αλλάξουν, κάποτε γέννησε ένα ακόμη συγκλονιστικό κίνημα με έντονη τη μίξη πολιτικής και πολιτισμού.
- Η Τάνια Τσανακλίδου θα διαβάσει αντιφασιστική ποίηση
- Η Μάνια Παπαδημητρίου θα διαβάσει αντιναζιστική πεζογραφία
- Ο Βαγγέλης Βαροτσάκης από το Αλληλέγγυο Θέατρο Ηλιούπολης θα προσφέρει αποσπάσματα από το Τρόμος και Αθλιότητα στο Γ’ Ραιχ του Μπ. Μπρεχτ
- Ο Κωνσταντίνος Γκράχαμ (+2018) διαβάζει στίχους του Π. Φύσσα, τους οποίους είχε μεταφράσει στα Γαλλικά (βιντεοπροβολή).
- Συντονισμός: Ελένη Καρασαββίδου και Αναστασία Πολίτη
*Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας (απαραίτητη η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων από όσους κι όσες θα παραβρεθούν) στο Μικρό Σιντριβάνι της Πλατείας Συντάγματος δίπλα από την οδό Όθωνος.
Σε περίπτωση που ακυρωθεί λόγω των μέτρων υγειονομικής προστασίας, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στην δωρεάν πλατφόρμα jitsi στην διεύθυνση: https://meet.jit.si/PavlosFyssasSyntagmaMnimi
Την αίτηση στον Δήμο Αθηναίων έκαναν η Αλληλεγγύη για Όλους και η Πολιτιστική Ομάδα «Art Attack».
Ευχαριστούμε την κ. Μάγδα Φύσσα για την αποδοχή της εκδήλωσης.
Καλούν οι: Αλληλεγγύη για όλους, Art Attack.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας