Μια διαφορετική εκδήλωση για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και λίγες ημέρες πριν από την απόφαση στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή πραγματοποιήθηκε στη γειτονιά του, στο Κερατσίνι.
Η αποψινή εκδήλωση ήταν διαφορετική, καθώς επιθυμία της Μάγδας Φύσσα, ήταν να συμμετάσχουν όχι μόνο άνθρωποι που στήριξαν τη διαδικασία, αλλά συμμετείχαν σε αυτήν με κάθε τρόπο, δηλαδή δικηγόροι που εκπροσώπησαν θύματα της Χρυσής Αυγής στο Κακουργιοδικείο και συνάδελφοί τους που βοήθησαν σημαντικά στη διαχείριση του ογκωδέστατου αποδεικτικού υλικού χωρίς να παρίστανται επισήμως στο δικαστήριο. Επίσης, δημοσιογράφοι που έκαναν έρευνα για τη δράση της οργάνωσης ή κάλυπταν τη δίκη.
Η εκδήλωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από το κανάλι της «Εφημερίδας των Συντακτών» στο YouTube.
Αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού από τον Γιώργο Ρουπακιά, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 18.00, στο Κερατσίνι. Επίσης, κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από σωματεία και φορείς και την Τετάρτη 7 Οκτώβρη έξω από το Εφετείο, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Σε εξέλιξη είναι η συλλογή υπογραφών στην πλατφόρμα Avaaz και μέχρι στιγμής περισσότερα από 7.500 άτομα ζητούν τη συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως μόνη δικαίωση για τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας