Στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη Ι», στην Αγιά Χανίων, βρίσκεται από το πρωί ο καταδικασμένος για υποθέσεις τρομοκρατίας και συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος κρατείτο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού.
Η μεταφορά του Ξηρού έγινε μετά από εισαγγελική εντολή, με την συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό άκρα μυστικότητα, με το πλοίο της γραμμής.
Η επιβίβαση του Χριστόδουλου Ξηρού στο πλοίο, αλλά και η αποβίβασή του στο λιμάνι της Σούδας, έγινε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιβίβασης - αποβίβασης των άλλων επιβατών, με ειδικό όχημα κλούβα και υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Το κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» είναι μία από τις καινούργιες φυλακές της χώρας και διαθέτει σύγχρονα μέσα ασφαλείας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας