Έξι άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, τα οποία κατηγορούνται για ενδοοικογενειακή βία ενώ η Αστυνομία σχημάτισε συνολικά 13 δικογραφίες για αντίστοιχες υποθέσεις.
Στην Πάτρα συνελήφθη ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η μητέρα του για απειλές, και μία γυναίκα, την οποία κατηγορεί ο πρώην σύζυγός της ότι χτύπησε και απείλησε τα δυο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 9 και 4 ετών.
Στην περιοχή της Αιγιαλείας συνελήφθη ένας άνδρας γιατί χτύπησε στο πρόσωπο και απείλησε φραστικά τη σύζυγό του. Στην ίδια περιοχή συνελήφθη άλλος άνδρας για ενδοοικογενειακή βία, μετά από καταγγελία της αδελφής του για λεκτική απειλή. Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και πυρίτιδα.
Στον δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων γυναίκα ανέφερε πως ο πρώην σύντροφός του την απείλησε τηλεφωνικά με αποτέλεσμα να του περάσουν χειροπέδες. Ο κατηγορούμενος φέρεται να αντιστάθηκε, ασκώντας βία στους αστυνομικούς.
Στην Αιτωλοακαρνανία, σε περιοχή του Αγρινίου, συνελήφθη ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλαν η πρώην σύντροφός του και η μητέρα της για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου περί όπλων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας