Αθήνα, 17°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.6° 15.2°
2 BF
77%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.4°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 15.5°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
2 BF
88%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
77%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
2 BF
86%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 15.5°
2 BF
93%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.1° 15.9°
1 BF
70%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
2 BF
69%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.8° 16.8°
2 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
49%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.3° 16.2°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.6° 15.8°
0 BF
77%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
72%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
barcelona
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
AP Photo/Joan Monfort

Αφηνιασμένη η Μπάρτσα, «ψάχνεται» η Ρεάλ

Με κάθε εμφάνισή της, η Μπαρτσελόνα διατρανώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα που τέθηκε εκτός στόχων στις αρχές του 2024. Υπό τις οδηγίες του Χάνζι Φλικ, που δεν αφήνει τίποτε στην τύχη, οι «μπλαουγράνα» οδηγούν –με διαφορά 4 βαθμών από τις Ρεάλ Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ– την κούρσα της ισπανικής Λίγκας.

Χθες, στο «Μοντιλίβι» της Τζιρόνα, η Μπαρτσελόνα πήρε εκδίκηση για τις δύο ήττες με 4-2 που υπέστη πέρσι στα καταλανικά ντέρμπι – και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο (1-4). Από το πρώτο λεπτό με πατημένο το γκάζι, επέβαλε έναν απίστευτο ρυθμό που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν οι γηπεδούχοι. Ηταν θέμα χρόνου να πάρει προβάδισμα η ομάδα του Φλικ. Και το κατάφερε με τον υπέροχο Λαμίν Γιαμάλ, που πριν από το Euro 2024 ήταν το παιδί-αποκάλυψη. Τώρα έχει αλλάξει στάτους, είναι μόνιμος πρωταγωνιστής και το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Στο 30΄ παραμόνευε στην έξοδο της μπάλας από την περιοχή της Τζιρόνα για να την κλέψει και να ανοίξει το σκορ. Επτά λεπτά αργότερα, ακροβολισμένος έξω από την περιοχή, πήρε το ριμπάουντ από μια χαλαρή άμυνα για να σημαδέψει τα δίχτυα. Το ομορφότερο γκολ ήταν αυτό του Ντάνι Ολμο για το 3-0 της Μπαρτσελόνα από πολύ πλάγια θέση, ενώ στο 64΄ σκόραρε και ο Πέδρι με ωραίο σουτ. Η Τζιρόνα απλά μείωσε με τον Στουάνι στο 80΄.

Μία ημέρα νωρίτερα, τρίποντο πήρε και η Ρεάλ Μαδρίτης -και αυτή εκτός έδρας, επί της Σοσιεδάδ, με 2-0. Ομως η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι συνεχίζει να προβληματίζει με τις εμφανίσεις της. Ο ίδιος ο Ιταλός τεχνικός παραδέχθηκε μετά τη λήξη της αναμέτρησης ότι «ήταν δύσκολο παιχνίδι και ίσως δεν αξίζαμε τη νίκη, γιατί η Σοσιεδάδ μάς πίεσε πολύ». Τα απλά μαθηματικά όμως στις δύο περιοχές έδωσαν τη λύση. Από τη μία, τρία σουτ των Βάσκων βρήκαν στα δοκάρια του Τιμπό Κουρτουά. Από την άλλη, η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν υπέπεσε σε δύο πέναλτι που κάλλιστα μπορούσε να είχε αποφύγει. Από την άσπρη βούλα, λοιπόν, οι Βινίσιους και Κιλιάν Μπαπέ έγραψαν το τελικό 2-0.

Ετσι, ολοκληρώθηκε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ένα ματς που έβαλε πολύ δύσκολα στον Αντσελότι. Αναγκάστηκε να παίξει ουσιαστικά χωρίς αμυντικούς μέσους, λόγω των τραυματισμών των Τσουαμενί και Καμαβινγκά. Γι’ αυτό και η Σοσιεδάδ έβγαινε με άνεση μπροστά, χωρίς να αναχαιτίζεται στο κέντρο. Η απουσία επίσης του Μπέλιγχαμ και η έξοδος του (τραυματία) Μπραχίμ Ντίαθ στέρησε δημιουργία από την ομάδα, καθώς οι Μόντριτς, Γκιουλέρ και Βαλβέρδε έπαιζαν πιο πίσω, για να αναπληρώσουν την απουσία «κόφτη». Σε αυτό το μπερδεμένο τοπίο, ο Αντσελότι πάντως αναθάρρησε βλέποντας τον Μπαπέ να ανεβάζει πολύ την απόδοσή του σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Στο μεταξύ, ο Τάσος Δουβίκας σημείωσε χθες το πρώτο του φετινό τέρμα για τη Θέλτα, σφραγίζοντας το 3-1 επί της Βαγιαδολίδ με ωραία προσπάθεια.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αφηνιασμένη η Μπάρτσα, «ψάχνεται» η Ρεάλ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας