Μετά την απόκτηση του φημισμένου Γουίλιαν, ο οποίος επέλεξε το νούμερο «18», ο Ολυμπιακός πρόσθεσε στο κέντρο του τον Σέρτζιο Ολιβέιρα, λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία για τη δήλωση της λίστας στην UEFA για τη συμμετοχή της ομάδας στο Europa League. Μάλιστα, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αφήσει μια θέση κενή σε περίπτωση που ολοκλήρωναν κάποια έξτρα κίνηση στο παρά πέντε, δηλαδή στη μία μετά τα μεσάνυχτα. Κι αυτό γιατί ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήθελε «σφιχτό» ρόστερ, κράτησε στην ομάδα τους παίκτες που προώθησε από την πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα U19 και ουσιαστικά είχε αφήσει χώρο για συγκεκριμένες επιλογές. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώριο να κάνει κι άλλες μεταγραφές, μόνο που από αυτές που θα γίνουν από σήμερα Πέμπτη και μετά δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, αλλά μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα καλύψουν τις ανάγκες του ροτέισον, ειδικά για τους δύσκολους μήνες.
Ο 32χρονος Πορτογάλος χαφ (1,81 μ.) Σέρτζιο Ολιβέιρα, γνωστός από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, έφτασε στην Ελλάδα και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις για να αποκτηθεί ως μεταγραφή από τη Γαλατασαράι. Θεωρητικά λογίζεται ως αντικαταστάτης του Ορτα. Ο Ολιβέιρα έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Πορτογαλίας και ισάριθμα κύπελλα με τη φανέλα της Πόρτο. Επίσης ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ το 2019 που αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας, παίζοντας ως δανεικός στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν.
Το 2022, υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο, κατέκτησε το Conference League παίζοντας ως δανεικός στη Ρόμα, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους πήρε μεταγραφή στη Γαλατά από τους «δράκους». Με την «Τσιμ Μπομ» πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Τουρκίας και κατά τη διετή παρουσία του εκεί έπαιξε συνολικά σε 58 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 6 γκολ και 7 ασίστ.
Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, που σύμφωνα με Τούρκους δημοσιογράφους πήρε 5,8 εκατ. για να λύσει το συμβόλαιό του με τη Γαλατά, έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό τόσο ως παίκτης της Πόρτο όσο και ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Συνολικά, έχει αγωνιστεί σε 28 ματς Champions League με Πόρτο και Γαλατά, ενώ έχει ακόμη 9 παιχνίδια σε επίπεδο Europa League κι άλλα 6 σε επίπεδο Conference League.
Στο μεταξύ, ο στόπερ Ρούμπεν Βέζο, που δεν έπιασε στον Πειριαιά, ετοιμάζεται να ακολουθήσει την αντίθετη διαδρομή, συνεχίζοντας στην Τουρκία για λογαριασμό της Εγιούπσπορ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας