Το derby d’Italia και παράλληλα κορυφής, βάφτηκε «νερατζούρο», καθώς η Ιντερ νίκησε με 1-0 τη Γιουβέντους και απέκτησε προβάδισμα τίτλου, παρότι ακόμη απομένουν 16 αγωνιστικές για το φινάλε.
Η ομάδα του Μιλάνου έφτασε τους 57 βαθμούς, έχοντας τέσσερις παραπάνω από τη Γιούβε συν ένα παιχνίδι λιγότερο. Με δεδομένο ότι μόνο η Μίλαν ακολουθεί στο -8 και όλες οι άλλες ομάδες είναι κοντά στους 20 πόντους μακριά, τότε η υπόθεση του φετινού «σκουντέτο» δεν έχει πολλούς μνηστήρες.
Στο προχθεσινό ντέρμπι του «Μεάτσα», η Γιουβέντους δεν έδειξε και μεγάλη δυναμική ώστε να διεκδικήσει τη νίκη. Χωρίς να εντυπωσιάσει και η Ιντερ, ήταν πιο μεστή και πήρε τη νίκη με αυτογκόλ του Γκάτι στο 37ο λεπτό, εντούτοις ήταν πιο σοβαρή και απειλητική. Οι «νερατζούρι» έχουν και το Σάββατο δύσκολο ματς, στο «Ολίμπικο» με τη Ρώμη, αλλά ήδη μετρούν τέσσερις σερί νίκες απέναντι σε Λάτσιο, Φιορεντίνα, Νάπολι και Γιούβε.
«Πήραμε μια δίκαιη και σημαντική νίκη, αλλά δεν κατακτήσαμε τίποτα ακόμα. Αναμφίβολα, κάναμε ένα βήμα τίτλου, έχουμε σημειώσει 18 νίκες σε 22 ματς, όμως παίζουν και οι άλλοι μπάλα. Ειδικά η Γιουβέντους με τη Μίλαν που είναι κοντά μας στη βαθμολογία» τόνισε ο προπονητής των πρωτοπόρων, Σιμόνε Ιντσάγκι, και πρόσθεσε: «Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι διαμαρτυρήθηκα έντονα, πήρα κάρτα και δεν θα είμαι στον πάγκο στον επόμενο αγώνα».
Οσον αφορά το στρατόπεδο των ηττημένων, μεγάλη κουβέντα γίνεται για τον Φεντερίκο Κιέζα. Ο διεθνής Ιταλός εξτρέμ εδώ και δύο χρόνια μαστίζεται από τραυματισμούς και δεν έχει επανέλθει επ’ ουδενί στην καλή του κατάσταση. Και αυτή την εποχή παίζει σπάνια και κυρίως ως αλλαγή, όπως προχθές για 25 λεπτά. Το συμβόλαιό του λήγει το 2025 και δεν ξέρουμε αν θα ανανεωθεί ή αν θα επιχειρηθεί από τη διοίκηση να βρεθεί ομάδα για να πουληθεί το καλοκαίρι.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας