Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Παναθηναϊκό που αντιμετωπίζει απόψε στην κατάμεστη Λεωφόρο τη Μαρσέιγ (9 μ.μ.) με στόχο να μείνει ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Εχοντας απαλλαγεί από το άγχος μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και γνωρίζοντας ότι είναι το απόλυτο αουτσάιντερ απέναντι στον Ομπαμεγιάνγκ και την παρέα του, το «τριφύλλι» δεν έχει τίποτα να χάσει. Και, την ίδια στιγμή, έχει πάρα πολλά να κερδίσει.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το όνειρο για τα… αστέρια περνάει από τη Λεωφόρο, μια και το πρώτο ματς θα καταδείξει εάν υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες εν όψει της ρεβάνς στη Μασσαλία τον Δεκαπενταύγουστο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε τις δηλώσεις του εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη Κ. «Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Μιχάλη. Επρεπε αυτές να είναι δύο όμορφες μέρες για όλους που έχουμε ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά δυστυχώς σημαδεύτηκαν από τα επεισόδια και από τον θάνατο ενός παιδιού. Είναι δύσκολες ώρες και η συνέντευξη Τύπου δεν γίνεται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες που μπορούσε να γίνει».
Στη συνέχεια, ο Σέρβος προπονητής έδωσε το σύνθημα για όσα ευελπιστεί να γίνουν στο χορτάρι. «Η συμμετοχή μας στα προκριματικά δεν μας αφήνει περιθώρια από το να προσπαθήσουμε να κάνουμε το μεγαλύτερο όνειρο που είναι η συμμετοχή μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να παλέψουμε για να τα καταφέρουμε. Ως ομάδα δεν έχουμε σκοπό να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού ή προσέγγισης, με τη γνώση πως παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα που αυτή μπορεί να αλλάξει κάποια πράγματα στο γήπεδο. Μέσα από το παιχνίδι μας θα ψάξουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι πως η Μαρσέιγ παίζει σε ένα πρωτάθλημα πιο υψηλού επιπέδου, έχει περισσότερες ευρωπαϊκές εμπειρίες από εμάς κι έχει τον σεβασμό μας. Αλλά ως ομάδα έχουμε και εμείς μία ελπίδα, ένα όνειρο, να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση.
Eκτός από τη νίκη όλα τα άλλα αποτελέσματα θα είναι δύσκολα για εμάς. Πρέπει να κάνουμε δύο παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο για να έχουμε πιθανότητες πρόκρισης. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε πως ένα ισόπαλο αποτέλεσμα θα είναι θετικό για εμάς. Η Μαρσέιγ και πέρυσι ήταν ανταγωνιστική, φέτος με την αλλαγή προπονητή, με τις προσθήκες που έκανε, είναι ισχυρότερη. Εχει υψηλούς στόχους στη Γαλλία και στην Ευρώπη, αλλά είναι στον δρόμο μας για τους ομίλους και θα προσπαθήσουμε, ανεξαρτήτως της ποιότητας και της αξίας της, να είμαστε εμείς καλύτεροι μετά απ’ αυτά τα δύο ματς.
Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι, με διάθεση να παίξουμε ποδόσφαιρο, να είμαστε οργανωμένοι σε άμυνα και επίθεση και στα χρονικά σημεία που η Μαρσέιγ θα είναι κάτοχος της μπάλας. Θέλει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση για να ψάξουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε». Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Σεμπαστιάν Παλάσιος που κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος.
Μαρθελίνο: «Θα είμαστε αυτοί που πρέπει»
Αισιόδοξος για την πρόκριση της Μαρσέιγ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και πεπεισμένος ότι οι Γάλλοι θα πάρουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν απέναντι στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο προπονητής της Μαρσέιγ, Μαρθελίνο Τοράλ, όπως και ο αρχηγός της ομάδας, Σαμουέλ Ζιγκό. Ο Μαρθελίνιο τόνισε χαρακτηριστικά:
«Είμαστε μια ομάδα η οποία χτίζεται ακόμη. Ακόμη δεν έχουν πετύχει πλήρως το παιχνίδι που θέλουμε. Πιστεύουμε ότι θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είμαστε αισιόδοξοι, βρισκόμαστε στο σημείο που θέλουμε και είμαι σίγουρος πως θα είμαστε έτοιμοι».
Επιπλέον αναφέρθηκε στα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια υπογραμμίζοντας: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι γιορτή. Δεν πρέπει να μετράμε νεκρούς και τραυματίες. Ολοι πρέπει να κάνουν το παν για να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας