Οποιος παρακολουθεί τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, θα έχει καταλάβει τη μεταμόρφωση της Αρσεναλ προς το καλύτερο φυσικά. Ωραίο, γρήγορο ποδόσφαιρο, με φρέσκους ποδοσφαιριστές και με ένα ξεκάθαρο πλάνο από τον προπονητή Μικέλ Αρτέτα. Η μοναδική ένσταση που υπάρχει για τους Λονδρέζους είναι η αποδοτικότητά τους στα ντέρμπι. Αλλωστε, οι μοναδικοί χαμένοι τους βαθμοί ήταν στο «Ολντ Τράφορντ» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φαίνεται, όμως, ότι και αυτό το στοίχημα πάνε να το κερδίσουν. Την περασμένη εβδομάδα, επικράτησαν της Τότεναμ και χθες έριξαν στο καναβάτσο τη Λίβερπουλ.
Το παιχνίδι ήταν χορταστικό, έληξε 3-2 και διατηρεί τους «κανονιέρηδες» μόνους πρώτους, παρά την πίεση που ασκεί η Μάντσεστερ Σίτι. Μόλις στο 58ο δευτερόλεπτο, ο Μαρτινέλι άνοιξε το σκορ, αν και οι «κόκκινοι» είχαν την απάντηση, με τον Νούνιες. Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Σάκα έκανε το 2-1 εκμεταλλευόμενος κενό στην αφελή άμυνα των φιλοξενούμενων, όμως ο φορμαρισμένος Φιρμίνο έφερε τον αγώνα στα ίσια. Εν τέλει, πάλι ο Σάκα –με πέναλτι αυτή τη φορά– διαμόρφωσε το τελικό 3-2, σε μια μάχη που είχε ρυθμό, νεύρα και εκατέρωθεν ευκαιρίες.
Η Αρσεναλ έχει 24 βαθμούς, είναι μόνη πρώτη και αυτό θα προξενούσε εντύπωση αν το συζητούσαμε πριν από το καλοκαίρι. Ομως, η πραγματική έκπληξη είναι η πορεία της Λίβερπουλ. Ο Κλοπ έχει αλλάξει πια το σύστημα σε 4-2-3-1, βάζοντας έναν επιθετικό (Ζότα ή Φιρμίνο) πίσω από τον φορ, όμως γιατρειά δεν βρίσκει. Γκολ βρίσκει παρά το κακό ξεκίνημα του Σαλάχ, αλλά το πρόβλημα είναι η ψυχολογία του συνόλου και φυσικά η άμυνα.
«Στο σημείο που βρισκόμαστε, δείχνουμε ότι μπορούμε να είμαστε πρωταθλητές τον Μάιο; Φυσικά και όχι», δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ και πρόσθεσε: «Διανύουμε μια κακή περίοδο. Παρ’ όλα αυτά, αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση, αυτή είναι η Λίβερπουλ. Είμαστε μέσα στους στόχους μας και θα προσπαθήσουμε να επανακάμψουμε στο πρωτάθλημα. Δύσκολο ναι, ακατόρθωτο όχι».
Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μια ομάδα που μέχρι τον Μάιο διεκδικούσε όλους τους διαθέσιμους τίτλους και τώρα βρίσκεται στο -14 από την κορυφή. Σύμφωνοι, έχει έναν αγώνα λιγότερο, μόνο που αυτός είναι με την Τσέλσι εκτός έδρας. Και τα… χειρότερα έρχονται, αφού το Σάββατο θα υποδεχθεί την παρέα του Χάαλαντ.
Η Μάντσεστερ Σίτι είχε ένα χαλαρό απόγευμα κόντρα στη Σαουθάμπτον. Το 4-0 μοιάζει λογικό, βάσει της εικόνας του αγώνα, ενώ φυσικά ο Νορβηγός φορ δεν θα μπορούσε να λείψει από τον πίνακα των σκόρερ. Απλά προχθές, βρήκε δίχτυα μόλις μία φορά.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας