Αθήνα, 17°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.6° 15.2°
2 BF
77%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.4°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 15.5°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
2 BF
88%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
77%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
2 BF
86%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 15.5°
2 BF
93%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.1° 15.9°
1 BF
70%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
2 BF
69%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.8° 16.8°
2 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
49%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.3° 16.2°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.6° 15.8°
0 BF
77%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
72%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025

«Βασίλισσα» της Ευρώπης για 14η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης

Σε έναν τελικό που, παρά την καθυστερημένη εκκίνηση εξαιτίας οργανωτικού φιάσκο που έφερε σοβαρή ένταση έξω από το γήπεδο, δικαίωσε τις προσδοκίες των ποδοσφαιρόφιλων, η Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξε ότι παραμένει η πιο «βαριά» φανέλα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Η ισπανική ομάδα στέφθηκε για 14η φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης και επανήλθε στον θρόνο του Champions League μετά από τέσσερα χρόνια, απέναντι σε μια Λίβερπουλ που έκανε τα πάντα για τη νίκη, αλλά δεν μπόρεσε.

Οι «κόκκινοι» κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έκαναν πολλές ευκαιρίες, αλλά βρήκαν απέναντί τους, τον τερματοφύλακα Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος ήταν για ακόμη ένα βράδυ ανίκητος.

Στον αντίποδα η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έπαιξε με εξαιρετική τακτική, στηρίχθηκε στην τεράστια εμπειρία και κλάση των ποδοσφαιριστών της και εκμεταλλεύτηκε τις όποιες ευκαιρίες της δόθηκαν για να σκοράρει και να κατακτήσει το μεγάλο τρόπαιο. Άλλωστε, οι Μαδριλένοι ήταν εντυπωσιακά αποτελεσματικοί με ένα γκολ σε … δύο σουτ στην εστία. Χρυσός σκόρερ ο Βινίσιους στο 59΄έπειτα από μεγάλη μπαλιά του Βαλβέρδε.

Παρά τις δέκα τελικές προσπάθειες της Λίβεροπουλ, η Ρεάλ ήταν εκείνη που κυνήγησε στο τέλος το γκολ, με μπροστάρη τον αειθαλή Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος σταρ εκμεταλλεύτηκε μια σύγχυση στην άμυνα της Λίβερπουλ, σκόραρε, όμως μετά από αρκετές διαβουλεύσεις το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.  Πολύ δύσκολη φάση με τους Ισπανούς να διαμαρτύρονται για την απόφαση του VAR.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ θέλησαν να πάρουν ξανά τα ηνία του αγώνα και βγήκαν μπροστά για να απειλήσουν τον Κουρτουά, όμως η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήταν τελικά εκείνη που άνοιξε το σκορ.

Στο 59΄ο Βαλβέρδε έκανε μαγική μπαλιά, βρήκε τον Βινίσιους, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος και σε σχεδόν κενή εστία έκανε το 1-0 για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το προβάδισμα της Ρεάλ ξύπνησε την αγγλική ομάδα, ο Γερμανός προπονητής της προσπάθησε να την κάνει πιο επιθετική με την είσοδο του Ζότα και ο Σαλάχ απείλησε τον Βέλγο τερματοφύλακα των Μαδριλένων δύο φορές, στο 64΄και το 67΄. Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει, ενώ ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ έχασε κι άλλη μοναδική ευκαιρία στο 82', όπου ο Κουρτουά είπε πάλι «όχι».

Κάπου εκεί ο Κάρλο Αντσελότι ζήτησε από τους παίκτες του να «παγώσουν» τον ρυθμό, φρέσκαρε και θωράκισε με αλλαγές την ομάδα του και κάπως έτσι η Ρεάλ βρέθηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (77' Kεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο (77' Φιρμίνο), Σαλάχ, Λουίς Ντίας (65' Ζότα).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Μιλιτάο, Μεντί, Κασεμίρο, Μόντριτς (90' Θεμπάγιος), Κρόος, Βαλβέρδε (85' Καμαβινγκά), Βινίσιους (90' Ροντρίγκο), Μπενζεμά.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Βασίλισσα» της Ευρώπης για 14η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας