Αθήνα, 17°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.9° 14.8°
0 BF
78%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.8° 16.0°
0 BF
82%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 16.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
2 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
94%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
1 BF
80%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
86%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
16.1° 14.8°
2 BF
94%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.5° 14.9°
1 BF
73%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.0° 16.0°
1 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
50%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
89%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.4° 15.6°
1 BF
66%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
75%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
16.1° 14.8°
0 BF
77%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
14°C
14.3° 14.3°
3 BF
94%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
83%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.3° 11.3°
0 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
EUROKINISSI

«Διπλό» του Αστέρα μέσα στη Λεωφόρο

Μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, επικρατώντας με 1-0 του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής στη Super League. 

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στην Ιστορία του Αστέρα μέσα στην έδρα των «πράσινων», η οποία ήρθε χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Μπαράλες στο 84’. Έτσι η ομάδα της Αρκαδίας πέτυχε το 4ο σερί «τρίποντό» της μέσα στο 2022 και ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις 1 βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό. Για τους «πράσινους», αυτή ήταν η 2η εντός έδρας ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Φάσεις και γκολ

Ο Αστέρας είχε την πρώτη τελική στον αγώνα στο 10ο λεπτό, με τον Σονί να παίρνει την μπάλα από τα δεξιά, να αποφεύγει δύο αντιπάλους και να σουτάρει έξω απ’ την περιοχή, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα του Μπρινιόλι, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά στη γωνία του. Στο 13’ ο Καρλίτος «δοκίμασε» το πόδι του εκτός περιοχής, αλλά ο Τσιφτσής μπλόκαρε σταθερά, ενώ στο 18’ από εξαιρετικό γύρισμα του Παλάσιος, ο Τσιφτσής έδιωξε την μπάλα την τελευταία στιγμή πριν καταλήξει στον Αϊτόρ που ήταν έτοιμος να σκοράρει.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-chi9epfyn92x-se

Στο 23’ ξανά ο Παλάσιος πήρε την μπάλα πολύ μακριά απ’ την περιοχή κι έκανε κατά μέτωπο επίθεση, όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στο αριστερό πόδι του Χριστόπουλου και πέρασε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Τσιφτσή. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει τον Αστέρα και στο 38’ από εξαιρετική πάσα του Καρλίτος στο χώρο προς τον Αϊτόρ, ο Ισπανός εξτρέμ προχώρησε και πλάσαρε, αλλά η μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι της αρκαδικής ομάδας.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Καπίγια έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ έξω απ’ την περιοχή, όμως ο Μπρινιόλι έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αλεξανδρόπουλος πρόλαβε την έξοδο του Τσιφτσή, αλλά οι αμυντικοί του Αστέρα πρόλαβαν να διώξουν την μπάλα.

Ο Αστέρας απείλησε πρώτος και το δεύτερο ημίχρονο και στο 53’ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από εκτέλεση φάουλ του Κρεσπί, η μπάλα πέρασε απ’ όλους κι έφυγε λίγο άουτ, με τους Χριστόπουλο και Ατιένθα να μην προλαβαίνουν να βάλουν το πόδι τους.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε μπλοκαρισμένος στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, αδυνατώντας να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Τσιφτσή. Η αποβολή του Μουνάφο στο 74’ έδωσε την ευκαιρία στους «πράσινους» να αυξήσουν την πίεσή του, χάνοντας μία καλή στιγμή με τον Σάντσες στο 80’ (σουτ άουτ).

Στο 82’ ο Σιδηρόπουλος έπειτα από υπόδειξη και του VAR έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάντσες στον Ριέρα και ο Μπαράλες από τα έντεκα μέτρα ευστόχησε στο 84’, στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Μπρινιόλι κι έκανε το 1-0 για τον Αστέρα.

Στο 87’ από σέντρα του Χουάνκαρ, ο Σάντσες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 90’ ακυρώθηκε με υπόδειξη του VAR το γκολ του Αϊτόρ, ως οφσάιντ.

Τα στοιχεία του ματς

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν - Σονί, Μουνάφο

Αποβολές: 74’ Μουνάφο (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (46’ Σάντσες), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (65’ Βιτάλ), Μαουρίσιο (87’ Λούντκβιστ), Αϊτόρ, Παλάσιος (76’ Ιωαννίδης), Καρλίτος.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Τασουλής (73’ Άλβαρες), Βαλιέντε, Μουνάφο, Κρεσπί, Καπίγια (66’ Ριέρα), Λέο Τιλίκα (89’ Ιγκλέσιας), Σονί (73’ Μπαράλες).

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Διπλό» του Αστέρα μέσα στη Λεωφόρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας