Ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ και ο Σουηδός Πίτερ Φίορντφελντ, είναι οι δύο υποψήφιοι που παρουσίασε η FIFA για την αντικατάσταση του Μέλο Περέιρα στην προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.
Ο Άγγλος, που είναι 45 ετών και αποσύρθηκε το 2017 μετράει 13 χρόνια θητείας στην Premier League και περισσότερα από 250 παιχνίδια στο αγγλικό πρωτάθλημα.
Στην καριέρα του έχει σφυρίξει σε Μουντιάλ και Euro, αλλά και τον τελικό του Champions League το 2016 ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο, ενώ μετά την απόσυρσή του ανέλαβε επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας στη Σαουδική Αραβία τη σεζόν 2018-19.
Ο 57χρονος Σουηδός, από την πλευρά του, διηύθυνε παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία της χώρας του επί 12 χρόνια και ήταν διεθνής τα 7 εξ αυτών, ενώ επίσης έχει σφυρίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Μουντιάλ και Euro. Επίσης είχε οριστεί στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2008, ενώ την ίδια χρονιά είχε λάβει το βραβείο «Golden Whistle».
Τα δύο ονόματα παρουσιάστηκαν στην πρώτη σύσκεψη της ομάδας εργασίας που θα εκλέξει τον νέο αρχιδιαιτητή κι έγινε σήμερα νωρίς το απόγευμα, στα γραφεία της ΕΠΟ.
Συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, μέσω τηλεδιάσκεψης ανώτερα στελέχη της FIFA, o πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ. Ο Γιάννης Αλαφούζος για τον Παναθηναϊκό, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσάνδρου, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Λίνα Σουλούκου και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης.
Στην επόμενη συνάντηση, την Πέμπτη, οι εκπρόσωποι των 4 μεγάλων ΠΑΕ θα περάσουν τους δύο υποψηφίους από συνέντευξη, ενώ την Παρασκευή, με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των τεσσάρων, θα εκλεγεί ο νέος αρχιδιαιτητής.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας