Πέντε λεπτά χρειάστηκε η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή μέσα στην έδρα της Ρεάλ (1-2) και να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League. Υποχρέωσε σε ήττα την Γιουβέντους η Λιόν στη Γαλλία (1-1).
Η αγγλική ομάδα, η οποία μάχεται απέναντι στον αποκλεισμό πους της έχει επιβληθεί για την επόμενη σεζόν, ήταν καλύτερη από τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου και είχε ευκαιρίες να μπει μπροστά στο σκορ από νωρίς.
Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν (60’) με τον Ίσκο, όμως η Σίτι έκανε την ανατροπή λίγα λεπτά αργότερα. Ο Γκάμπριελ Ζεζους σκόραρε στο 78’ και ο ντε Μπρούινε (83’) σκόραρε από τη βούλα του πέναλτι για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Γιουβέντους μάλλον υποτίμησε την αντίπαλό της, με τη Λιόν να αναλαμβάνει από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, να πιέζει και να φτιάχνει φάσεις.
Η γαλλική ομάδα βρήκε στο 31’ το γκολ με τον Τουσάρ, μετά από σέντρα του Αουάρ, όμως δεν κλείστηκε πίσω και προσπάθησε να διευρύνει το προβάδισμά της.
Οι Ιταλοί πίεσαν μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν το 1-1 κα ι πλέον καλούνται να ανατρέψουν το σκορ εντός έδρας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας