Αθήνα, 17°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.6° 15.2°
2 BF
77%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.4°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 15.5°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
2 BF
88%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
77%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
2 BF
86%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 15.5°
2 BF
93%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.1° 15.9°
1 BF
70%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
2 BF
69%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.8° 16.8°
2 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
49%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.3° 16.2°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.6° 15.8°
0 BF
77%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
72%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
| ΙΝΤΙΜΕ

Τους άδειασε τον... πάγκο

Μπορεί χθες το πρωί να βρέθηκε στου Ρέντη για την προπόνηση, ωστόσο το απόγευμα δήλωσε την παραίτησή του ύστερα από τρίμηνη παρουσία στον πάγκο του Ολυμπιακού! 

Ο Οσκαρ Γκαρθία κατάλαβε προφανώς ότι του δείχνουν την έξοδο μετά και τη γνωστοποίηση του ενδιαφέροντος των «ερυθρόλευκων» για την περίπτωση του Πέδρο Μαρτίνς και κρατώντας την αξιοπρέπειά του αποχωρεί από τον Πειραιά. 

«Αποφάσισα, με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου, να τελειώσουμε τη συνεργασία μας, για να δώσω περισσότερο χρόνο στον σύλλογο να προετοιμάσει με ηρεμία την ερχόμενη σεζόν», δήλωσε σχετικά ο Καταλανός τεχνικός εξηγώντας τον λόγο της παραίτησής του και πρόσθεσε ακόμη

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να προπονήσω την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Και όλους τους εργαζομένους, παίκτες και φιλάθλους της ομάδας, για την αγάπη και τον σεβασμό που μου έδειξαν από την πρώτη μέρα, καθώς επίσης και το επιτελείο μου. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στις ερχόμενες σεζόν». 

Προφανώς και δεν θα έχει να θυμάται και πολλά πράγματα ο Ολυμπιακός από τον Γκαρθία, καθώς δεν του βγήκε σε καλό η επιλογή του Ισπανού προπονητή, ενώ και ο ίδιος θα φύγει με δυσάρεστες αναμνήσεις από τη χώρα μας και πέρα από την αποτυχημένη πορεία του με τους «κόκκινους», του προέκυψαν κι άλλα συμβάντα, αφού υποχρεώθηκε σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, αλλά δέχτηκε στο πρόσωπο και τη χαρτοταινία στην Τούμπα!

Για την Ιστορία αναφέρεται ότι ο Γκαρθία έμεινε στον πάγκο του Ολυμπιακού για 10 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και κατέγραψε στη στατιστική του πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα. 

Ποιος θα είναι ο διάδοχός του; Εδώ θα υπάρξει «μοιρασιά» καθώς στα τέσσερα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα συνεχίσει ο Χρήστος Κόντης και παράλληλα ο Ολυμπιακός, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τον Πέδρο Μαρτίνς.

Οι «ερυθρόλευκοι» ευχαρίστησαν με κάθε επισημότητα τον Γκαρθία και του έδωσαν τις ευχές τους για το μέλλον, αλλά εδώ και κάποια 24ωρα έχουν αρχίσει τις κουβέντες με τον Πορτογάλο τεχνικό με σκοπό να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία μαζί του.

Αν το επιτύχουν, τότε είναι πολύ πιθανό να έρθει άμεσα στον Πειραιά ο Μαρτίνς ώστε να βρίσκεται στις προπονήσεις για να γνωρίσει τη νέα του ομάδα (αν και οι περισσότεροι παίκτες θα αποχωρήσουν) και να παρακολουθεί τους αγώνες από την εξέδρα. 

Ως συνεργάτης του Κόντη που είχε την ευθύνη στα ματς με Λάρισα, ΑΕΚ (Κύπελλο) και Ατρόμητο ορίστηκε ο Αριελ Ιμπαγάσα, ενώ επιστρέφει από σήμερα στου Ρέντη ο μέχρι πρότινος γυμναστής της ομάδας Χρήστος Μουρίκης.

Ο τελευταίος είχε απομακρυνθεί επί Χάσι (τον περασμένο Σεπτέμβρη) και είναι σαφές ότι στον τομέα της φυσικής κατάστασης έχουν γίνει πολλά λάθη τα οποία τα πλήρωσε ο Ολυμπιακός και επί Λεμονή και με τον Γκαρθία. 

Οι «ερυθρόλευκοι» κοντεύουν να συμπληρώσουν μία ενδεκάδα προπονητών με τους οποίους συνεργάστηκαν σε τρία χρόνια (Μάρκο Σίλβα, Σάντσεθ, Μπέντο, Βούζας, Λεμονής -δύο φορές-, Χάσι, Γκαρθία και Κόντης) και να δούμε αν θα βρουν αυτό που αναζητούν στο πρόσωπο του Πέδρο Μαρτίνς. 

Κι όσο για τον επίλογο; Απομένει να μάθουμε ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξαν οι Οτζίτζα και Σεμπά και επί τούτου ίσως να μας προκύψει και κάποια έκπληξη! 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τους άδειασε τον... πάγκο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας