Λάθη όλοι οι άνθρωποι κάνουν και φυσικά οι διαιτητές. Ομως, χθες στο «Ανφιλντ» ένιωθε κανείς πως ο διαιτητής Μος και ειδικά ο βοηθός του, Αντριου Χαλιντέι, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να στερήσουν από τη Λίβερπουλ τη νίκη στο παιχνίδι με την Τότεναμ (2-2).
Στο 76ο λεπτό, με το σκορ στο 1-1, οι Λονδρέζοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Χάρι Κέιν από τον Κάριους, μόνο που η φάση έπρεπε να σταματήσει ακριβώς πριν, καθώς ο παίκτης ήταν οφσάιντ.
Ο βοηθός ήταν κάθετος και υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο ο Κέιν το σπατάλησε, αφού το εκτέλεσε άσχημα πάνω στον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ.
Στο 90ό λεπτό, η Λίβερπουλ αγκάλιασε τη νίκη, όταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ με ένα προσωπικό γκολ έκανε το 2-1 για την ομάδα του. Μόνο που ο Χάλιντεϊ είχε άλλη άποψη.
Στην τελευταία φάση του ματς, ο Λαμέλα έπεσε μέσα στην περιοχή, με τον Φαν Ντάικ να σηκώνει -μα να μαζεύει αμέσως- το πόδι του. Φυσικά δεν υπήρξε καμία επαφή, ο ρέφερι έδειξε αμέσως να συνεχιστεί το ματς, αλλά λίγα δευτερόλεπτα μετά, δέχτηκε υπόδειξη από τον βοηθό που (μόνο αυτός) είδε πέναλτι.
Ο Χάρι Κέιν δεν θα μπορούσε να αστοχήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά και πανηγύρισε το 100ό του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, τη στιγμή που παίκτες και φίλοι της Λίβερπουλ διαμαρτύρονταν έντονα και δικαιολογημένα.
«Δεν κατάλαβα σε καμία από τις δύο περιπτώσεις γιατί σφυρίχτηκε πέναλτι» τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ και συνέχισε: «Για μισή ώρα μετά το ματς δεν μου επιτρέπεται να πάω στα αποδυτήρια των διαιτητών (σ.σ. είναι θέμα κανονισμού), όμως μετά θα πάω και θα ρωτήσω. Να ακούσω την άποψη αυτών των ανθρώπων».
Πριν φτάσουμε στην πολεμική ατμόσφαιρα των τελευταίων λεπτών, η Τότεναμ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά ο οίστρος του Σαλάχ, που πέτυχε και τα δύο τέρματα για την ομάδα του, θα έπρεπε να δώσει τους τρεις βαθμούς στους «κόκκινους».
Για μια ακόμη φορά, η Λίβερπουλ απέτυχε να κρατήσει τη νίκη, μόνο που αυτή τη φορά δεν ευθύνεται ούτε ο Κλοπ ούτε οι παίκτες του, αλλά μόνο οι διαιτητές.
Η ισοπαλία στο «Ανφιλντ» βόλεψε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που νίκησε με 2-0 τη Χάντερσφιλντ. Για πολλοστή φορά η ομάδα του Μουρίνιο δεν έθελξε με την απόδοσή της και λυτρώθηκε στο δεύτερο μέρος από τον Λουκάκου και τον Αλέξις Σάντσες. Ο Χιλιανός ανέλαβε να εκτελέσει πέναλτι, το έχασε, αλλά στην επαναφορά άνοιξε λογαριασμό με τη νέα του ομάδα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Η Γιουνάιτεντ μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Σίτι στους 13 βαθμούς, καθώς η ομάδα του Γουαρδιόλα άφησε δύο πόντους στο Μπέρνλι, με το 1-1.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας