Προσπάθειες για να αποφευχθεί το σχίσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ πραγματοποιούν τον τελευταίο καιρό η FIBA και η Euroleague. Στο πλαίσιο αυτό οι δύο ομοσπονδίες είχαν συνάντηση στο Μόναχο, ωστόσο, παρά τα μικρά βήματα προσέγγισης δεν επετεύχθη συμφωνία.
Μετά από περίπου επτά ώρες διαβουλεύσεων συνεχίζει να υπάρχει απόσταση μεταξύ FIBA και Euroleague για μια σειρά από θέματα όπως η άρση των αποκλεισμών εθνικών ομάδων ή συλλόγων και ο αριθμός των συλλόγων που θέλει να έχει η Euroleague.
Η Euroleague στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «παρά την εποικοδομητική διάθεση και παρά τη συμφωνία στο να διαχειρίζεται η Euroleague την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία για τον αριθμό των ομάδων. Η FIBA απέρριψε την πρόταση για άρση όλων των απειλών περί αποκλεισμού εθνικών ομάδων και συλλόγων.
H Eurolegue τονίζει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες, ωστόσο, θεωρείται δύσκολο η FIBA να αλλάξει στάση και να απομακρυνθεί από τις κόκκινες γραμμές της.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας